Από “σκιώδης”… κανονικός πρωθυπουργός

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγαπητέ κύριε διευθυντά,

Η κομισιόν των Βρυξελλών διέψευσε το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι Δυνάμεις της ομάδας κρούσης που εγκαθίστανται κατά κύματα στην Αθήνα, υπό τη διοίκηση του κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ, θα αναλάβουν και εκτελεστικές εξουσίες (δηλ. και κυβερνητικές αρμοδιότητες) στην Ελλάδα, έπειτα από....
απαίτηση μερικών αλληλέγγυων
εταίρων μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διάψευση, ως επιβεβαίωση, ήταν αναμενόμενη. Η διατύπωσή της δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. «Ούτε που έγινε συζήτηση για το θέμα», βεβαιώνει. Δηλαδή θα μπορούσε και να είχε γίνει! Δεν είναι κάτι αδιανόητο για τον κ. Μπαρόζο και τους άλλους Γίγαντες, εκεί.

Άλλωστε ο Διοικητής των σχετικών Δυνάμεων, ο κ Ράιχενμπαχ δηλαδή, μας είχε ευγενώς προϊδεάσει, ο άνθρωπος. «Δεν θα είμαι σκιώδης πρωθυπουργός», είχε πει μόλις ήρθε στην Αθήνα. Εμείς σχολιάσαμε τότε το σαφές υπονοούμενο: Ο μη σκιώδης πρωθυπουργός είναι, φυσικά, ο πρωθυπουργός!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όμως καθόλου δεν αντέδρασε. Ίσως και να τον διευκολύνει μια κάποια ελάφρυνση από τα βαριά καθήκοντά του, παρ’ ότι ο κ. Βενιζέλος κάνει γι’ αυτό ό,τι μπορεί. Ίσως.

Εκείνοι όμως που προσπαθούν να τον διαδεχθούν δεν ανησυχούν μήπως δεν θα έχει μείνει τίποτα να παραλάβουν κατά την τελετή παραδόσεως και παραλαβής; Ας το ψάξουν λίγο το ζήτημα όσο είναι ακόμη (αν είναι) καιρός.

Φιλικότατα,

Σταύρος Ελ. Γεωργίου

http://www.statesmen.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα