Α π ο χ ή: Παρακμής ή άνθισης;

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Λ Ε Χ Θ Η Κ Ε πως η αλματώδης άνοδος της Αποχής, που διπλασίασε τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2006 κι έφτασε, μαζί με τα λευκά και τ’ άκυρα, στο 23,88%, αποτελεί ένδειξη «παρακμής της δημοκρατίας»!
Παραμύθια. Δεν υπήρξε κάποια ακμάζουσα δημοκρατία, ως συμμετοχή δηλαδή του λαού στη λήψη των αποφάσεων, ώστε τώρα να…
παρακμάζει.
Επί 37 χρόνια, παραδείγματος χάριν, ουδέποτε ρωτήθηκε ευθέως ο λαός για να απαντήσει αυτοπροσώπως, με δημοψήφισμα,
αν εγκρίνει ή όχι την πολιτική της συνθηκολόγησης με την τουρκική απαίτηση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και με ποιο, άραγε, «σωστό ή μη» περιεχόμενο!
Κι όχι μόνο ο δήθεν «κυρίαρχος» λαός, γενικά, αλλ’ ούτε καν οι οργανωμένοι σε κόμματα πολίτες-μέλη,κλήθηκαν ποτέ σε κομματικό συνέδριο, ως «ανώτατο» -υποτίθεται- «όργανο» του κόμματος, να ακούσουν και να μελετήσουν τις εκατέρωθεν αντίπαλες απόψεις των αποδεξαμένων απ’ τη μια και των απορριψάντων απ’ την άλλη, τη ΔΔΟ, για ν’ αποφασίσουν. Ουδείς ποτέ διάλογος.
Κατά τ’ άλλα βαυκαλίζονται για «δημοκρατικά» κόμματα και για δήθεν «δημοκρατικό» πολίτευμα! Μεταμφίεση της άρχουσας ηγετοκρατίας!
Ε Κ Ε Ι Ν Ο που πράγματι παρακμάζει -και πολύ καλά κάνει- είναι η τυφλή εμπιστοσύνη των πολιτών στην αποδεδειγμένα ανίκανη, ανεπαρκή κι αναπολόγητη ηγετοκρατία. Μπουμπουκιάζει κι ανθίζει, αλματωδώς μέσα στον λαό, η αμφισβήτηση της αξιοσύνης, των ικανοτήτων και των προσόντων των στελεχών της ηγετοκρατίας.
Στα μισά της προεδρίας Χριστόφια υπεδιπλασιάστηκε. Τεκμήριο απογοήτευσης για τις επιδόσεις του συνόλου της ηγετοκρατίας. Ώς τις κάλπες του 2013, ποιος ξέρει πού θα φτάσει, αν, στο μεταξύ, δεν σπάσει ο γαιματάς για να βγει το πύον;
Και το πύον, με διάφορες μορφές και σε διαφορετικές ποσότητες, υπάρχει σ’ όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα. Άλλοτε προσωρινώς ή διαρκέστερα κρυπτόμενο κι άλλοτε εκκωφαντικά κραυγαλέο. Όπως αυτές τις μέρες συμβαίνει στον πρώτο πολύ πιο ηττημένο των εκλογών:
Το διχοτομηθέν υπό των Προεδρικού - ΑΚΕΛ, σε «επίσημο» και μη, ΔηΚο. Έχασε 11.843 από τους ψηφοφόρους του. Ποσοστό 15,65% της δύναμης που είχε το 2006. Έχασε και δύο έδρες στη Βουλή. Αρνήθηκε να επαναδιεκδικήσει εκλογήν ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Ανδρέας Σ. Αγγελίδης. Δεν εξέλεξε στη Βουλή τον αναπληρωτή πρόεδρό του τον Γιώργο Μ. Κολοκασίδη.
Δεν εξέλεξε τον γενικό του γραμματέα Κυριάκο Κενεβέζο. Τους ξεγέλασαν μόνο οι 4.167 της Αμμοχώστου που εξέλεξαν τον ανυπότακτο Ζαχαρία Κουλία. Για να δείχνει το… πύον!
ΕΡΩΤΗΣΗ

Επειδή δεν αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως κανένας Χριστόφιας, όπως συνέβη με το Γυμνάσιο Έγκωμης (πρώην Λύκειο Νεοκλέους), γι’ αυτό άραγε και το διάλεξε τώρα ο υπουργός του της Παιδείας για να το δώσει στους Γάλλους, αντί του Γυμνασίου Έγκωμης; Γιατί δεν τους δίνει το μέγαρο της ΠΕΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχασε εξάλλου και τις ψήφους του λαού;

 http://www.sigmalive.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκ
Keywords
Τυχαία Θέματα