H πολιτική απάτη Βενιζέλου για τη δραχμή!

Ακούγοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομίας και εν δυνάμει επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ... Ιθαγενείς της φυλής των Παπούα! Η απίστευτη και απαράδεκτη από κάθε οικονομική θεώρηση, ομιλία του κ.Βενιζέλου, μετασχηματίστηκε μάλιστα σε απειλή κατά όσων υποστηρίζουμε την άμεση επιστροφή στη δραχμή, και ειδικά όσων, την υποστηρίζουν εδώ
και........
καιρό (όπως ο υπογράφων) το όπλο της επιστροφής στη ΔΡΑΧΜΗ ως διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες μας!

Καταγράφουμε όσα είπε ο υπουργός και θα τα αναλύσουμε παρακάτω:

«Περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες, προκειμένου να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.»

Προφανώς εννοούσε ότι τα υπόλοιπα τα πήρε ο κόσμος και τα έκρυψε σε σεντούκια και θησαυροφυλάκια!!!

Κατηγόρησε δηλαδή ανοιχτά όσους μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή ότι σπεκουλάρουν όσους θέλουν να κερδίσουν από ένα τέτοιο γεγονός!

Αυτομάτως, η ομιλία του αυτή λειτούργησε ως σύνθημα, στα «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης, να αναπαράγουν χωρίς κανέναν αντίλογο όσα είπε ο υπουργός!

Αυτό κι αν δεν είναι εκπληκτικό!

Να κατηγορούνται συλλήβδιν επιστήμονες από ολάκερο υπουργό, και οι δημοσιογράφοι να αποτυπώνουν την κατηγορία, χωρίς όμως να κληθεί κάποιος να την αντικρούσει! Σύμπτωμα, σαφώς, μιας κοινωνίας που τελεί υπό καθεστώς σήψης και απολυταρχισμού!

Η μεγάλη όσο και ανιστόρητη ανοησία όσων είπε ο υπουργός, αποτελεί θα έλεγε κανείς, μια ιστορική στιγμή, που στο μέλλον , όταν επανέλθει η ηρεμία στη χώρα, ίσως διεκδικήσει πανάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως την πλέον ψευδή που έχει κάνει ποτέ υπουργός οικονομικών της Δύσης!

Αλλά ας πάμε λίγο πιο παλιά να δούμε πόσο συνεπής είναι ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, και αν δικαιούται να ομιλεί!

Θυμάται άραγε ο κ.Βενιζέλος, πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ, έκανε διολίσθηση ή υποτίμηση της δραχμής, σώζοντας τη χώρα από χειρότερες στιγμές , τηρουμένων των αναλογιών, ή έχουν παρέλθει πάρα πολλά χρόνια και η μνήμη έχει ασθενήσει; Η τότε ο κ. Βενιζέλος ήταν σε ... κάποιο άλλο κόμμα;

Θυμάται άραγε ο κ. Βενιζέλος ποιος έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!;!

Πάντως όχι εγώ, αλλά ούτε οι οικονομολόγοι που σήμερα διαφωνούν με την πολιτική του! Σε ότι με αφορά , στην αρθρογραφία μου από το 1990 και μετά θα βρείτε, ότι πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. αλλά και στην ΟΝΕ! Όχι όμως με κόλπα και αλχημείες που επέβαλε η Goldman Sachs, όπως ονόμασαν τις «δημιουργικές λογιστικές» των Κυβερνήσεων της δεκαετίας του ʼ90.

Ο ίδιος όμως κα
Keywords
Τυχαία Θέματα