Allianz Arena: Έτοιμο για τον Μεγάλο Τελικό

Το γήπεδο Allianz Arena στο Μόναχο, παγκοσμίως γνωστό για το μοναδικό κόκκινο, μπλε ή λευκό εξωτερικό φωτισμό του κατά τη διάρκεια αγώνων ανάλογα με την ομάδα που αγωνίζεται, γράφει ιστορία αυτές τις ημέρες.
Για πρώτη φορά, θα είναι φωτισμένο άσπρο με πράσινο και μπλε καρό, για να γιορτάσει τον Μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου.
Ο αγώνας είναι
ο σημαντικότερος ποδοσφαιρικός αγώνας που θα....
φιλοξενηθεί στο Allianz Arena έπειτα από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλου της FIFA το 2006. Σύμφωνα με τους κανονισμούς «καθαρών γηπέδων», το Allianz Arena «παραδόθηκε» επίσημα στην UEFA το Σάββατο 12 Μαΐου, μία εβδομάδα πριν τον πολυαναμενόμενο τελικό μεταξύ των FC Bayern Munich και Chelsea FC.
Το Allianz Arena είναι γνωστό για τα μοναδικά φωτισμένα «μαξιλάρια» στην πρόσοψή του, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ομάδα που το χρησιμοποιεί για έδρα της -κόκκινα για την FC Bayern Munich και μπλε για την TSV Munich 1860- ενώ παραμένουν λευκά για διεθνείς αγώνες. Το Allianz Arena διαθέτει 1.056 φωτεινά πάνελ με κόκκινους, μπλε και διάφανους φακούς. Προκειμένου να δημιουργηθεί το μπλε-πράσινο καρό για τον τελικό της 19ης Μαΐου, οι φακοί θα καλυφθούν με χρωματιστές μεμβράνες. Το γήπεδο δεν έχει ποτέ στο παρελθόν φωτιστεί με αυτό τον τρόπο, και ο συνδυασμός θ’αποτελέσει μοναδικό θέαμα για τους φιλάθλους.
«Το Allianz Arena είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική του ικανότητα να λάμπει κόκκινο, μπλε ή λευκό και για τη φανταστική του ατμόσφαιρα. Ο πράσινος και μπλε φωτισμός θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του γηπέδου και αποτελεί έναν εντυπωσιακό τρόπο για τον εορτασμό του Τελικού. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα και ευχόμαστε σε όλους τους φιλάθλους από το Λονδίνο, το Μόναχο και όλο τον κόσμο να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία», δήλωσε ο Joe Gross, Επικεφαλής του Market Management της Allianz SE. H Allianz, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ομίλους χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, έχει έδρα της το Μόναχο.
Η Allianz διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχική ανάπτυξη του συστήματος φωτισμού της πρόσοψης του γηπέδου. Το ερευνητικό της κέντρο, Allianz Center for Technology (AZT), πραγματοποίησε όλες τις δοκιμές αντοχής στην πυρκαγιά. Χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια για να χτιστεί το Allianz Arena, και από την ημέρα που άνοιξε της πύλες του στις 31 Μαΐου 2005, έχει φιλοξενήσει 15 εκατομμύρια φιλάθλους σε πάνω από 300 αγώνες, μεταξύ των οποίων ο εναρκτήριος αγώνας αλλά και οι ημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2006. Κάθε αγώνα τον παρακολουθούν κατά μέσο όρο 66.000 φίλαθλοι.

http://www.asfalisinet.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα