Γιατί ο Αντώνης έχει ανάγκη τον Βαγγέλη!!

Ποιο θα είναι το στοίχημα για «Ιπποκράτους» και «Συγγρού» στις εκλογές του Ιουνίου.
Είναι ιδιατέρως χαμηλή η συσπείρωση των δύο μέχρι πρότινος μεγαλύτερων κομμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι, το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως.

Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν καταγράφει τα «κέρδη», που.....
περίμενε ότι, θα αποκομίσει παρά την επικοινωνιακή «καταιγίδα» περί
ανευθυνότητας και μικρομεγαλισμού, την οποία εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Το κεντροδεξιό προσκλητήριο ενότητας της «Συγγρού» φαίνεται, πως έχει απήχηση σε ένα περιορισμένο κομματικό ακροατήριο, και σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει την απολύτως επιτυχημένη αμφίπλευρη διεύρυνση, την οποία είχε εμπνευστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και το επιτελείο του.

Ο κ. Σαμαράς, όπως όλα δείχνουν, προσμένει στην ενίσχυση του «άσπονδου συμμάχου» του… Ευάγγελου Βενιζέλου!

Μιλώντας στο briefingnews στέλεχος της ΝΔ με πολυετή εμπειρία δήλωσε ότι, στις εκλογές του Ιουνίου το «στοίχημα» της κάλπης θα είναι κυριολεκτικά η «διάσωση» του απερχόμενου πολιτικού προσωπικού.

«Εξομολογήθηκε» δε ότι, για να έχει αίσιο τέλος μία τέτοια «επιχείρηση σωτηρίας» θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου να αντέξει στις «μετασεισμικές δονήσεις» της μνημονιακής του πολιτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του το briefingnews, αυτό δεν επιτυγχάνεται και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού παραπαίει.

Πολίτες, που γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν «επαναπατρίζονται» και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για αλλαγή, η οποία προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ιστορικής πολιτικής αλλαγής.

Ενδεικτική της «σύμπνοιας», που έχει επιβληθεί στις σχέσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι η «ευγένεια» και η «ομοθυμία» των στελεχών των δύο κομμάτων στις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και η επιθετική διάθεση την οποία επιδεικνύουν από κοινού κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο παρά την ένταση των επιθέσεων εναντίον της «Κουμουνδούρου» δεν αποκομίζουν τα κέρδη που αναμένουν.

Το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται τα δύο χρόνια μνημονίων και η ΝΔ τη μεταστροφή της στο δεύτερο μνημόνιο. Επίσης τα δύο κόμματα πληρώνουν τις ταυτόσημες θέσεις, που εκφράζουν, γεγονός το οποίο δυσαρεστεί το ανανεωμένο εκλογικό σώμα.

«Αν δεν σηκωθεί ο Βαγγέλης, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα», μου εκμυστηρεύτηκε εμπειρότατος πολιτικός παρατηρητής, τον οποίo ρώτησα σχετικά με τις πιθανότητες διάσωσης του παλαιού δικομματισμού.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω; Θα φανεί σε έναν μήνα!

http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα