Φ. ΣΑΝΤΟΣ: Μακάρι να μπορούσα να τους πάρω όλους

13:55 17/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους 25 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Αυστρία και εξήγησε τους λόγους των επιλογών του...
Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως θα ήθελε να πάρει όλους τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής, ενώ είχε απολογητικό ύφος απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου. Εμπειρία και νιάτα συνδυάζει η προεπιλογή της «γαλανόλευκης».
«Καλησπέρα σας. Σήμερα θα δώσουμε τα 25 ονόματα που θα είναι μαζί μας στην Αυστρία. Στην προετοιμασία που θα κάνουμε για το Euro. Πριν δώσουμε τα ονόματα, θέλω
να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που δεν θα είναι μαζί μας, είναι συνολικά 10-11, αλλά δεν θα είναι στην προετοιμασία μαζί μας. Κάποιοι είχαν μικρή συμμετοχή, άλλοι μεγαλύτερη. Ανεξάρτητα από το χρόνο η βοήθεια ήταν πολύ σημαντική για να είμαστε στο Euro. Για αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους. Θα αισθανθούν ότι είναι αδικημένοι, αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει και αυτά. Είναι άδικο για κάποιο, δίκαιο για κάποιον άλλο. Ήθελα να πω το ευχαριστώ για να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Το ότι δεν είναι στη λίστα δεν πάει να πει ότι δεν τους υπολογίζω. Στο μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντο Σάντος.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι 25 παίκτες που θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Αυστρία για την προετοιμασία ενόψει Euro, με τα κριτήρια του Πορτογάλου να είναι η ετοιμότητα, αλλά και σε πόσες θέσεις μπορεί να αγωνιστεί ο κάθε ποδοσφαιριστής.
Αυτοί είναι:
Tερματοφύλακες: Τζόρβας (Παλέρμο), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Σηφάκης ('Αρης)
Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος(Βέρντερ Βρέμης), Αβράαμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Μονακό)
Μέσοι: Τζιόλης (Μονακό), Μάκος (ΑΕΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Κονέ (Μπρέσια)
Επιθετικοί: Νίνης (Παναθηναϊκός), Φετφατζίδης (Ολυμπιακός), Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Σάμσουνσπορ), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μήτρογλου (Ατρόμητος)
Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχθηκε πως η θέση του τερματοφύλακα ήταν η πιο δύσκολη για εκείνον: «Η θέση του τερματοφύλακα με παίδεψε πολύ. Είναι πολύ ειδική και συγκεκριμένη. Δεν έχει συσχετισμούς με άλλες θέσεις. Ελαβα απόφαση με βάση αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Η τελική απόφαση ήταν το γεγονός ότι ήταν παρόντες περισσότερο μαζί μας και έπαιξαν περισσότερο».
Ο Φερνάντο Σάντος, συνέχισε, τονίζοντας πως η ευθύνη της επιλογής βαραίνει τον ίδιο: «Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες. Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες, θα νιώσουν αδικημένοι. Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Δυστυχώς κάποιοι έμειναν έξω και νιώθω άσχημα. Ήταν από τις δυσκολότερες αποφάσεις μου. Για αυτό είμαι εδώ, για να παίρνω τέτοιες δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη».
Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέχεια απαντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου...
Keywords
Τυχαία Θέματα