To επόμενο Nissan Z θα διαθέτει και έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα

Ο Andy Palmer, ο αντιπρόεδρος της Nissan σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι o αντικαταστάτης του Nissan Z θα είναι μικρότερος από το 370Ζ και έτσι θα το καθιστά περισσότερο ως πνευματικό διάδοχο του 240Z.

O Shiro Nakamura, αρχισχεδιαστής της Nissan, είχε δηλώσει τον Jay Leno ότι η εταιρία του, για να γιορτάσει τα 80στα της γενέθλια θα παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του 240Z μέσα

στο 2013, αλλά ο Palmer δηλώνει ότι το μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2016.

Το νέο Z μοντέλο θα φορά τόσο έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα όσο και έναν V6. Η Nissan έχει στη φαρέτρα της δύο τετρακύλινδρους κινητήρες που θα μπορούσε να τους τοποθετήσει στο νέο Z. Είτε τον 1.600αρη του Juke των 200 ίππων, είτε ο 2.0-λιτρος από το Renault Megane RS, ο οποίος αποδίδει 265 άλογα.

Περισσότερο λογικό πάντως, είναι το αυτοκίνητο να διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο κινητήρα, αλλά και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο, τα οποία θα είναι μέρος της συνεργασίας της Renault-Nissan με την Daimler.

Ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Shiro Nakamura, πρόσφατα δήλωσε ότι η Nissan έχει ξεκινήσει τις εργασίες για το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το 370Z. Ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει πιο λιτή σχεδιαστική προσέγγιση, αφού στόχος της Nissan είναι να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό. Το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014, με το μοντέλο παραγωγής να κυκλοφορεί στους δρόμους έναν χρόνο αργότερα.

Επειδή το νέο Z θα είναι ελαφρύτερο και μικρότερο σε διαστάσεις, θα τεθεί απέναντι από τα Toyota GT-86 και Subaru BRZ, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Nismo η οποία θα μπορούσε να διαθέτει μπλοκέ  διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όπως τα Toyobaru.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα