Ελπίζει ακόμα ο Raikkonen

Ο 33χρονος πρωταθλητής πιστεύει πως ακόμη υπάρχει περίπτωση να φτάσει στο φετινό τίτλο. Το 2007 εάν θυμάστε ο Ράικονεν με τη Ferrari έκανε μια απίθανη προσπάθεια στους τελευταίους αγώνες και πήρε τον τίτλο με το πέσιμο της καρό σημαίας στο Ιντερλάγος, τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τους Αλόνσο και Χάμιλτον. Αμφότεροι τότε αγωνίζονταν με τη McLaren που «πνιγμένη» στα απόνερα του σκανδάλου «Stepneygate» δεν ήταν σίγουρο πως θα μπορούσε να

σηκώσει το ειδικό βάρος της ανάδειξης ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.

Όπως και να έχει η ιστορία δεν ξαναγράφεται όμως μας διδάσκει. Ο Ράικονεν παρότι βρίσκεται 48 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ και ενώ απομένουν ακόμη 100 να μοιραστούν σε τέσσερις αγώνες διατηρεί ελπίδες για τον τίτλο.

Μιλώντας σχετικά ενόψει του επόμενου αγώνα στην Βομβάη της Ινδίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Iceman τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θέτω στόχο βαθμών. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά να τερματίζουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και μετά θα δούμε τη συνολική εικόνα. Η διαφορά από το Φέτελ είναι μεγάλη, πάρα πολύ δύσκολα θα τον φτάσω αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θέλω να πετύχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καθώς ξέρω ότι πολλά μπορούν να συμβούν. Η Ινδία όπως και η Κορέα θα είναι μια νέα πίστα για μένα στην οποία δεν είχε ξαναβρεθεί. Δεν συνηθίζω όπως άλλοι οδηγοί να χρησιμοποιώ τον προσομοιωτή αλλά δεν με προβληματίζει η εξοικείωση. Αντίθετα μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη και βρίσκω ενδιαφέρον να οδηγώ σε μια καινούργια πίστα. Μέχρι τώρα έχω καταφέρει να μάθω τις πίστες μέσα σε λίγους γύρους στο FP1 την Παρασκευή το πρωί. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μ’ αυτό τον τρόπο στη Γέονκαμ και ούτε στην Ινδία πιστεύω ότι θα έχω θέμα. Ελπίζω να κάνει αρκετή ζέστη γιατί αυτό μας ευνοεί».



Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα