Ricciardo: Δε θα έχω τις καλύτερες σχέσεις με τον Vettel

Οι σχέσεις των Sebastian Vettel και Mark Webber μόνο φιλικές δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν για όσο καιρό συνυπήρχαν στη Red Bull Racing, και ο 37χρονος δεν είναι λυπημένος για το γεγονός ότι δε θα ξανατρέξει στη Formula 1. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κακή σχέση με τον Πρωταθλητή και την ομάδα ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους αποχώρησης, με το

ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον Daniel Ricciardo, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Webber στην αυστριακή ομάδα.

Σχεδόν κανένας μας δεν περιμένει να έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, αν και ο Vettel έχει πει πως δεν πρόκειται να βοηθήσει τον νεαρό Αυστραλό. Ο Ricciardo το ξέρει καλά αυτό, λέγοντας πως οι δύο οδηγοί δε θα είναι τόσο κοντά.

Ο κόσμος πιθανώς περιμένει την ημέρα που θα έχουμε το πρώτο μεταξύ μας περιστατικό στην πίστα, θα έχουμε μια σκληρή μάχη ή οτιδήποτε. Αλλά, αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν θέματα. Τον σέβομαι σαν ανταγωνιστή. Φυσικά, αν είμαι ανταγωνιστικός, είμαι σίγουρος ότι δε θα είναι από τους πιο κοντινούς μου team-mates, επειδή δε θα του αρέσει αυτό, αλλά δε θα μ’ ενοχλήσει αυτό. Απλά, θα είμαι ανταγωνιστικός κι επαγγελματίας.

Ο πρώτος του αγώνας με την RBR θα είναι μέσα στην πατρίδα του, αυτή την Κυριακή, και φυσικά ανυπομονεί γι’ αυτό. Ο Ricciardo, όπως και όλοι οι οδηγοί, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την πρεμιέρα, με την λογική να λέει ότι δε θα είναι αναίμακτη για όλους. Το αυστριακό μονοθέσιο θα έχει αλλαγές, προκειμένου να μην υπάρξουν θέματα αξιοπιστίας, αλλά οι πιθανότητες να έχουν ένα απροβλημάτιστο 3ήμερο δεν είναι πάρα πολλές. Ωστόσο, ο 24χρονος παραμένει επικεντρωμένος στον στόχο του.

Οι δοκιμές είναι είναι λίγο βαρετές, επομένως είμαι χαρούμενος που θ’ αγωνιστούμε. Όσο πιο γρήγορα αρχίσουμε, τόσο καλύτερα θα είναι, και μετά θα γνωρίζουμε, επίσης, πού βρισκόμαστε. Όλες οι φήμες θα τελειώσουν όταν ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συμβαίνει. Θα πρέπει να βεβαιωθώ ότι θα είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα.

Προφανώς, υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί και μεγάλη υποστήριξη στην πατρίδα μου, και η οικογένεια και οι φίλοι μου θα έρθουν από το Perth, αλλά θα τους δω μετά τον αγώνα. Πρέπει να είμαι έξυπνος και να παραμείνω επικεντρωμένος.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα