Magneti Marelli: Μπορεί να μην τερματίσει κανείς στην Αυστραλία


Ο Roberto Dalla της Magneti Marelli φαίνεται να είναι λίγο απαισιόδοξος για το πρώτο φετινό GP, καθώς πιστεύει πως υπάρχει ίση πιθανότητα ανάμεσα στο να τερματίσουν όλα ή να μην τερματίσει κανένα μονοθέσιο.

Μπορεί να τερματίσουν όλα τα μονοθέσια στην Αυστραλία, μπορεί και κανένα. Ζούμε στιγμές μεγάλης εξέλιξης. Είναι μια νέα Formula 1,

μια συναρπαστική πρόκληση για τους τεχνικούς, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πέρσι υπήρχε μόνο μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας της McLaren σε όλα τα μονοθέσια. Φέτος αυτή η ECU διαχειρίζεται μόνο ένα τμήμα των πληροφοριών. Τα νέα μονοθέσια είναι εντελώς πειραματικά. Για παράδειγμα πέρσι είχαμε τις μπαταρίες του KERS και έναν εναλλάκτη, φέτος δεν τον έχουμε. Έχουμε μόνο μια τεράστια μπαταρία που δεν λειτουργεί στα 12 Volt, αλλά μπορεί να δουλεύει με τάση 48, 60 ή και 80 Volt.

Το θέμα είναι να τα κάνεις όλα να δουλεύουν, πρέπει τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του μονοθεσίου να συνεργάζονται άψογα. Θα χρειαστούν 2-3 μήνες μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα σαββατοκύριακα των αγώνων θα υπάρχει μια βιασύνη για να βρεθούν οι σωστές λύσεις, ενώ αν κάποιος δεν έχει ξεκινήσει στον σωστό δρόμο…

Ο Roberto Dalla συζητάει με τον Remi Taffin της Renault Sport F1

Ο Dalla, στην συνέχεια της συνέντευξής του στο Ιταλικό OmniCorse, είπε πως δεν απευθύνεται στην Red Bull, καθώς μπορεί η πρωταθλήτρια ομάδα να έχει προβλήματα, αλλά δεν θεωρεί πως έχει πάρει λάθος δρόμο.

Δεν έχω συγκεκριμένα δεδομένα, αλλά η αίσθησή μου είναι πως κάποιες στιγμές υπάρχει μια συσσώρευση ενέργειας στην μπαταρία που ξεπερνάει τις δυνατότητές της. Για αυτό το λόγο υπάρχουν προβλήματα που δεν συσχετίζονται μόνο με την ψύξη.

Η Mercedes φαίνεται να έχει αξιοπιστία και επιδόσεις, αλλά δεν θα έπρεπε να δίνουμε μεγάλη σημασία στους χρόνους των δοκιμών, γιατί ο περιορισμός των καυσίμων στον αγώνα μπορεί να προκαλέσει πολλές εκπλήξεις. Ας πούμε ότι η Mercedes έχει δώσει ζωή σε κάτι πολύ γερό για αρχή, ώστε να εκμεταλλευτεί την αξιοπιστία του. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι είναι και τόσο εξελίξιμο, όσο αυτό που σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα. Θα πρέπει να δούμε σε κάνα μήνα ποιοι θα έχουν τα πραγματικά διαμάντια.

[Πηγές: Gazzetta, OmniCorce]

Keywords
Τυχαία Θέματα