H αλλαγή του αγώνα του WEC για τον Alonso προκαλεί αλλαγές και σε άλλα πρωταθλήματα

Ντόμινο αλλαγών προκάλεσε η ανακοίνωση του Fernando Alonso ότι θα αγωνιστεί στην superseason 2018/19 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, συμπεριλαμβανομένων του φετινού 24ωρου του Le Mans, καθώς συμφώνησε με την Toyota Gazoo Racing.

Έχοντας ως προτεραιότητα την F1 και την McLaren, ο Ισπανός είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στον 6ώρο αγώνα του Fuji,

στις 21 Οκτωβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Αμερικανικό Grand Prix στη Formula 1.

Οι διοργανωτές του WEC, όμως, άλλαξαν την ημερομηνία του αγώνα της πίστας που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Fuji, με αποτέλεσμα αυτή να μετακινηθεί μία εβδομάδα πίσω, για τις 14 Οκτωβρίου.

Η αλλαγή αυτή, όμως, προκάλεσε προβλήματα σε άλλα πρωταθλήματα. Πιο συγκεκριμένα, το ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τον αγώνα Autopolis από τις 14 Οκτωβρίου μια εβδομάδα αργότερα, έτσι ώστε να μην συμπέσει με τον 6ώρο αγώνα του Fuji.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Super GT είχε προηγουμένως μετακινήσει τον αγώνα του από τις 21/10 στις 14/10, έτσι ώστε να μην συγκρουστεί με την αρχική ημερομηνία του WEC. Αλλά τελικά άλλαξε και πάλι την ημερομηνία, εξαιτίας ενός δημοφιλούς οδηγού F1.

Τα καλά νέα, όμως, είναι για τους Kazuki Nakajima και Kamui Kobayashi, οι οποίοι τρέχουν και στο πρωτάθλημα Super GT και στο WEC, καθώς τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν και στους δύο αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα