Αφιερωμένο στην Porsche το φετινό Goodwood Festival of Speed

Το Goodwood Festival of Speed πραγματοποιείται κάθε έτος, από 1993, στο τέλος του Ιούνη ή αρχές Ιούλη, ανάλογα με το πότε πέφτει το βρετανικό Grand Prix της Formula 1, έτσι ώστε να μην συμπέσουν το ίδιο Σαββατοκύριακο. Εκεί, μαζεύεται η αφρόκρεμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και για το sportsmanship υπάρχει και μια χρονομετρημένη ανάβαση μήκους 1,86 χιλιομέτρων.

Φέτος λοιπόν το φεστιβάλ του Goodwood θα διεξαχθεί μεταξύ

12 και 15 Ιουλίου είναι αφιερωμένο στην Porsche και τα 70 χρόνια ιστορίας της (πέρσι ήταν στην Ferrari, επίσης για τα 70 χρόνια της). Όπως κάθε χρόνο, το κεντρικό γλυπτό θα βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του Goodwood για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ σπάνια μοντέλα της Porsche θα τρέξουν στην περίφημη διαδρομή του λόφου.

Οι επισκέφτες αναμένεται να δουν αρκετά από τα αγωνιστικά με τα οποία η Porsche έχει κερδίσει τις 24 ώρες του Le Mans, καθώς επίσης το IndyCar, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Sportscar κλπ. Η Porsche είναι η πρώτη εταιρία που θα γιορταστεί για τρίτη φορά στο Goodwood, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την τεράστια συμβολή της στους αγώνες και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Η προηγούμενη φορά που είχε αφιερωθεί στην Porsche ήταν 20 χρόνια πριν, το 1996, για τα 50 χρόνια της και είχε εκθέσει τις 917-20, 917LH, 936, 956, και 911 GT1, ενώ πριν πέντε χρόνια κεντρική θέμα του Goodwood ήταν η 911, και τα 50στό γενέθλια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα