H Waymo αγοράζει χιλιάδες Chrysler Pacifica για τις δοκιμές των αυτόνομων

Η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, έχει δηλώνει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα της έχουν διανύσει συνολικά 4 εκατομμύρια μίλια (6.440.000 χλμ.) σε δημόσιους δρόμους. Το εντυπωσιακό, όμως, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ορόσημο, αλλά ο ρυθμός. Τι εννοώ;

Παρόλο που η εταιρεία

χρειάστηκε 18 μήνες για να φτάσει το ένα εκατομμύριο μίλια, έπειτα χρειάστηκε 14 μήνες για να φτάσει τα δύο εκατομμύρια μίλια, και 8 μήνες για να φτάσει τα τρία, με το τελευταίο εκατομμύριο των μιλίων να το συμπληρώνει σε μόλις έξι μήνες.

Για να συνεχίσει τις δοκιμές με εκτενέστερο ρυθμό, η Waymo ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει χιλιάδες νέα Chrysler Pacifica για το λόγο αυτό. Η Waymo χρησιμοποιεί το Pacifica για τις δοκιμές της από το 2016, όπου είχε παραγγείλει 100 αυτοκίνητα. Πέρσι, προσέθεσε άλλα 500, και τα χρησιμοποιεί για δοκιμές σε 25 πόλεις των Η.Π.Α.

Τα αυτόνομα, παρότι βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους, περιορίζονται σε πόλεις της περιοχής Bay Area της Καλιφόρνιας και γύρω από το Phoenix της Αριζόνα, ενώ κάποιες δοκιμές έχουν γίνει στο Austin του Τέξας και στο Kirkland της Ουάσιγκτον.

Ούτε η Waymo ούτε η FCA αποκάλυψαν τις οικονομικές λεπτομέρειες της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα