Με δύο χωρητικότητες μπαταριών το ηλεκτρικό Hyundai Kona

Ο κορεατικός όμιλος Hyundai Motor Group μέσα στα επόμενα 8 χρόνια θα παρουσιάσει στην αγορά 38 “πράσινα” αυτοκίνητα, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο αντιπρόεδρος του, Lee Ki-sang.

Ανάμεσα σε αυτά, θα υπάρχουν 7 ολοκαίνουργια μοντέλα, τα οποία και θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Ορισμένα από τα 38 μοντέλα θα είναι υβριδικά, κάποια plug-in υβριδικά, κάποια

ηλεκτρικά και κάποια θα κάνουν χρήση κυψελών υδρογόνου, με την Hyundai να θεωρεί τα τελευταία ως την καλύτερη λύση για την μελλοντική κινητικότητα.

Ένα από αυτά είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Kona, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, και να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του χρόνου. Αυτή θα διαθέτει το ηλεκτρικό σύνολο του Ioniq, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα προσφέρεται με δύο εκδόσεις μπαταριών.

Η βασική θα έχει χωρητικότητα 39,2 kWh και η αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 240 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη θα διαθέτει μπαταρίες 64 kWh, με την αυτονομία του αυτοκινήτου να φτάνει τα 390 χλμ.

Οι προπαραγγελίες του αυτοκινήτου ξεκίνησαν στην αγορά της Νοτίου Κορέας, με την τιμή της πρώτης να ορίζεται στα περίπου €32.200 και την δεύτερης στα €34.000. Τέλος, ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 150 kW ή 204 άλογα, με την κίνηση να περνάει στον εμπρός άξονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα