Ζοτς: Καλύτερα... Παρασκευή!

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις έχει μια ιδιαιτερότητα κι αυτή δεν σχετίζεται με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, αλλά με την... ημέρα διεξαγωγής. Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός καλείται να αγωνιστεί Παρασκευή κι αυτό είναι κάτι που βλέπει με καλό μάτι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος κατέθεσε τις σκέψεις του, αναφορικά με τις αλλαγές που σκέφτεται να εφαρμόσει η Euroleague.

"Πρώτη φορά που θα αγωνιστούμε Παρασκευή στην Ευρωλίγκα. Αλλά θεωρώ πως είναι μία εξαιρετική ημέρα για μπάσκετ. Εύχομαι να έχουμε δίπλα μας τους φιλάθλους μας. Aν γνωρίζω κάτι που αρέσει στην Ευρωλίγκα, είναι πως επιθυμεί να διεξάγονται οι αναμετρήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Παρασκευή θα είναι μία ημέρα που θα έχει μόνο Ευρωλίγκα. Είναι κάτι το οποίο λέω πολλά χρόνια: Να έχουμε εθνικά πρωταθλήματα για 2-3 μήνες και μετά να έχουμε μόνο Ευρωλίγκα. Πολύ συχνά συμβαίνει να παίζουμε την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα και το Σάββατο για την Α1.

Ποια η διαφορά να έχουμε ματς την Κυριακή και μετά τη Δευτέρα; Είναι καλύτερο αυτό για τον κόσμο; Η Παρασκευή είναι εξαιρετική ημέρα για μπάσκετ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είναι πριν από το σαββατοκύριακο. Για να μην παρεξηγηθώ, έχουμε παραδείγματα σε άλλες χώρες τον Μάιο να τελειώνει η Ευρωλίγκα και μετά μπαίνουν στα πρωταθλήματα οι ομάδες σε κάποιου είδους playoffs. Αν δεν κάνουμε κάτι, είμαστε προετοιμασμένοι να έρθει το ΝΒΑ να πάρει κάποιες ομάδες να τις πάρει εκεί. Πρέπει να σκεφτούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας", είπε χαρακτηριστικά ο σέρβος κόουτς συνέχισε αναφερόμενος στις αλλαγές της Euroleague και συγκεκριμένα για το πλάνο το πλάνο με ΤΟΡ 16 10 αγωνιστικών αντί των έξι...

"Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, είναι εύκολο; Υπάρχουν 10 ομάδες στην Ευρώπη με στόχο να κατακτήσουμε και τις τρεις. Από την Ισπανία, από την Ιταλία, η Μακάμπι. Κάποιες έχουν και το Super Cup. Τίποτα δεν είναι διαφορετικό. Εκείνο που προέχει είναι να καθίσουμε και να συμφωνήσουμε στη λύση του προβλήματος, που δεν είναι όμως. Πρέπει να υπάρχει αγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο οι παίκτες θα μπορούν να ξεκουραστούν. Υπάρχουν δύο διοργανώτριες αρχές, η ULEB κι η FIBA που έχουν διαφορετικές απόψεις. Θα πρέπει να συζητήσουν μεταξύ του κι ο παίκτης να έχει περισσότερες ημέρες ξεκούρασης. Πόσους μήνες υπάρχει δράση στο ΝΒΑ; Εφτά; Κι εδώ με τις εθνικές; Δεν μπορείς να συγκρίνεις. Για τη νέα χρονιά συζητούν ΤΟΡ 16 με 10 αγωνιστικές. Το σέβομαι. Αλλά για κάποιες ομάδες θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούν με αυτή τη συχνότητα και να είναι ανταγωνιστικές. Είναι απαραίτητο να υπάρχει περισσότερος χρόνος συζήτησης. Θα πρέπει να έχεις περισσότερους παίκτες απ' ό,τι 12".

Οσο για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος και την αυριανή (3/11) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τη Ζαλγκίρις, είπε: "Η Ζαλγκίρις είναι καλή ομάδα και με παράδοση. Έχει καλό ρόστερ. ’ρχισε με άλλο προπονητή, συνέχισε με άλλο στα τελευταία δύο ματς και θα έχει άλλο αύριο. Στη Μάλαγα έφτασαν κοντά στη νίκη, κάνοντας καλή εμφάνιση. Ασχέτως ποιος είναι ο προπονητής, αμύνεται καλά και της αρ

Keywords
Τυχαία Θέματα