Τσιτσέροβιτς και Μπορζακόφσκι MVP στη Ρωσία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους, ’ννα Τσιτσέροβα και ο Γιούρι Μπορζακόφσκι που ήταν 3ος στα 800μ στην Νταεγού, ανακηρύχθηκαν κορυφαίοι της χρονιάς στη Ρωσία από την ομοσπονδία στίβου της χώρας.

Μετά τα ασημένια μετάλλια στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2007 και του 2009, η Τσιτσέροβα, που αναδείχθηκε από την EAA και κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη, ανέβηκε το καλοκαίρι στην Νταεγού στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

μετά από μάχη με την Μπλάνκα Βλάσιτς.

Ο θρίαμβός της στη Νότια Κορέα ήρθε έξι εβδομάδες μετά τα 2.07μ που υπερέβη στο εθνικό πρωτάθλημα που έγινε στο Τσεμποκσάρι σημειώνοντας νέο ρεκόρ Ρωσίας αλλά και την 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών.

Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε το Σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδίας, δεύτερη κατετάγη η Μαρία Αμπακούμοβα και τρίτη η Μαρίγια Σαβίνοβα, παγκόσμιες πρωταθλήτριες και οι δύο της Νταεγού σε ακοντισμό και 800μ αντίστοιχα. Μάλιστα η Αμπακούμοβα με βολή στα 71.99μ σημείωσε την 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών.

Ο Μπορζακόφσκι από την πλευρά του επέστρεψε στους αγώνες μετά από ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 800μ στο παγκόσμιο, που ήταν και το 4ο στη μέχρι τώρα σπουδαία καριέρα του. Στην ψηφοφορία επικράτησε του Βαλερί Μπόρχιν, που υπερασπίστηκε στην Νταεγού τον τίτλο του στα 20 χλμ βάδην.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Βίκτορ Τσέγκιν (βάδην) για τρίτη συνεχή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα