"Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης"

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Έκανε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και χαιρέτισε τη στάση της ΝΔ.

"Αυτά που ζουν τώρα οι πολίτες, θέλουν κάποιοι να τα ξεχάσουν. Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών. Μαζεύω επί 24 μήνες όλα αυτά τα σπασμένα.

Η χώρα μας πέτυχε μία συμφωνία καθοριστική για τα επόμενα χρόνια και γενιές, που εγγυάται ότι θα έχουμε τους απαραίτητους πόρους για τους μισθούς και τις συντάξεις και που μας επιτρέπει, αν εμείς κάνουμε το χρέος μας,

να διαγράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από το χρέος μας, που μας επιτρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας να χτίσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης.

Αυτή η συμφωνία δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση μείωση 50% των μισθών και συντάξεων.

Η συμφωνία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε τη χώρα μας σε νέες βάσεις και ούτε μπορεί ούτε πρέπει να πάει χαμένη.

Η συμφωνία αυτή πρέπει να κυρωθεί τους επόμενους μήνες. Αυτή είναι η εθνική μας υποχρέωση και χαίρομαι που όλοι αναγνωρίζουν αυτό και κυρίως χαίρομαι για το σημαντικό βήμα της ΝΔ, να την ψηφίσει.

Εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας, θα τίναζε την 6η δόση στον αέρα.

Αυτό που χρειάζεται είναι κυβέρνηση ισχυρή, όχι με εκλογές.

Διαβεβαιώνουμε διακομματικά ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί, η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει τη δύναμη στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο αυτό, διασφαλίζουμε την εξασφάλιση της δόσης, υπερψηφίζουμε τη συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, διαμορφώνουμε το νομικό πλαίσιο για το PSI, ώστε να οδηγηθούμε σε μείωση του χρέους.

Η λύση είναι μία. Να στηρίξουμε διακομματικά τη συμφωνία και οι εκλογές να γίνουν, μόλις η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιηθεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα