Βαλβέρδε: Θα κερδίσει όποιος επιβάλλει το ρυθμό του

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μία ομάδα, που στηρίζει πολλά στο ρυθμό της και ο βάσκος τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ πως "όποιος επιβάλλει τον ρυθμό του θα κερδίσει". Ο προπονητής των ερυθρολεύκων εξήγησε τον προσανατολισμό των ερυθρολεύκων στο αυριανό ματς και επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει καταλήξει στους παίκτες, που θα αποτελέσουν το αρχικό

σχήμα. Οσο για τον Φράνκο Κοστάντσο, ο Βαλβέρδε δεν αποκάλυψε αν θα του δώσει φανέλα βασικού και είπε πως θα αγωνιστούν οι πιο έμπειροι και αυτοί, που είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:
Είχατε πει στο ματς με την Αρσεναλ ότι θα κάνατε περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού με την εμφάνισή σας. Όντως κάνατε περήφανο τον κόσμο, αλλά δεν πήρατε αποτέλεσμα. Τώρα μπορείτε να τον κάνετε περήφανο παίρνοντας αποτέλεσμα; "Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη στη συνέντευξη Τύπου πριν από την Αρσεναλ. Πάει πολύς καιρός. Αύριο παίζουμε με την Μπορούσια, ένα σημαντικό ματς και για εμάς, και για τον αντίπαλό μας. Η ομάδα που θα επιβάλει το δικό της παιχνίδι, θα κερδίσει. Η Μπορούσια ανεβάζει ψηλά τον ρυθμό στο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό. Η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της, θα νικήσει. Αν το καταφέρουμε θα είναι σίγουρα κάτι δύσκολο, όπως ήταν και στην Αθήνα. Εμείς την θέλουμε όμως πολύ τη νίκη".

Τα λάθη που έγιναν στα στημένα με τον ΟΦΗ, υπάρχει χρόνος να δουλευτούν και να μην επαναληφθούν από τους παίκτες σας στο άμεσο μέλλον; "Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καθόλου χρόνο να κάνουμε κάτι σε αυτό το κομμάτι από το Σάββατο. Είναι αλήθεια πως είχαμε ένα ματς στο πρωτάθλημα το οποίο κερδίζαμε και μας ισοφάρισαν. Αύριο όμως είναι τελείως διαφορετικό ματς και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα με το αυριανό παιχνίδι".

Στο Καραϊσκάκη η Ντόρτμουντ ήταν πολύ επιθετική ομάδα. Σας φοβίζει το γεγονός ότι θα ξαναμπεί δυνατά και επιθετικά για τη νίκη; Πώς προετοιμάζετε τους παίκτες σας για το συγκεκριμένο ματς; "Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι που παίζει η Ντόρτμουντ. Στο Καραϊσκάκη στα πρώτα 6 λεπτά είχαν δημιουργήσει ήδη δύο ευκαιρίες για γκολ. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Όχι μόνο να κρατήσουμε την Ντόρτμουντ μακριά μας, αλλά να την απειλήσουμε κιόλας".

Ό,τι χτίζει ο Ολυμπιακός στην επίθεση, το διαλύει η αμυντική λειτουργία. Πώς εξηγείτε αυτή την αλλαγή σε σχέση με την περσινή χρονιά, με δεδομένο ότι δεν έχουν αλλάξει τα πρόσωπα της άμυνας σε μεγάλο βαθμό, αλλά ο τερματοφύλακας. "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε αλλάξει πολύ με πέρσι. Θα με ανησυχούσε αν οι αντίπαλοί μας δημιουργούσαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Στην ουσία δεν είμαστε ομάδα που δέχεται πολλές ευκαιρίες. Η Ντόρτμουντ δημιούργησε λίγες ευκαιρίες. Θα με ανησυχούσε αν γίνονταν περισσότερες φάσεις στα καρέ μας. Και λέμε για την Ντόρτμουντ γιατί είναι μία ομάδα ιδιαιτέρως επιθετική".

Keywords
Τυχαία Θέματα