"Πίστευα πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κοντράρει τον ΟΣΦΠ"

Στην εκπομπή του Libero 107.4 "Στο πέναλτι" φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης και συζήτησε με τον συντελεστή της εκπομπής για τον Ατρόμητο, για τα δύο χθεσινά (30/10) ντέρμπι καθώς και για το ελληνικό πρωτάθλημα

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Δώνης:

"Όταν χτίζεις μια ομάδα και προσπαθείς πολύ και εσύ και οι ποδοσφαιριστές τότε κάποια στιγμή θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Έτσι γίνεται φέτος, έχουμε και τα αποτελέσματα και όλο αυτό μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια".

Για την διαφορά του 3ου χρόνου από

τους άλλους 2 στον πάγκο του Ατρόμητου:
"Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον τρόπο λειτουργίας. Απλά έχουμε διαφορετικό ρόστερ. Όχι ότι και το προηγούμενο δεν ήταν καλό, καθώς με αυτό κατακτήσαμε την καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας, την έβδομη και επίσης φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Απλά φέτος είμαστε κάπως καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί".

Για την αλλαγή της ομάδας:
"Αυτή η αλλαγή ήταν προγραμματισμένη από τον Ιανουάριο. Υπήρχε μάλιστα το ενδεχόμενο να φύγω από την ομάδα το καλοκαίρι αλλά από τον Ιανουάριο είχαμε πει με τον πρόεδρο να γίνουν αλλαγές. Είχα ζητήσει από τον πρόεδρο να να προωθήσει παίκτες από την Β` ομάδα και επίσης να έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές και κυρίως Έλληνες. Η διοίκηση ακολούθησε τον προγραμματισμό και το σημαντικό είναι πως ήρθαν νέοι σε ηλικία παίκτες στην ομάδα και επίσης προωθήθηκαν και αρκετοί από την Β`".

Για την ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του:
"Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου που λέει ότι μπορώ να φύγω ανά πάσα ώρα και στιγμή για τις ομάδες: ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ".

Για το ποια ομάδα ήταν πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει το καλοκαίρι:
"Δεν μπορώ να πω. Είναι προσωπικά δεδομένα".

Για το αν είχε επαφές με ΠΑΟΚ:
"Όχι. Δεν υπήρχε καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ".

Για την τελευταία δήλωση που είχε κάνει:
"Με την δήλωση μου αυτή αναφερόμουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και την φιλοσοφία της ομάδας μου. Είτε αντιμετωπίζουμε καλύτερη ομάδα είτε ισάξια με μας, στόχος μας είναι να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού στο ματς. Πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα όταν αμυνόμαστε και καλοί στην επίθεση όταν επιτιθόμαστε. Όχι όμως να περιμένουμε πίσω για να κρατήσουμε το μηδέν και όταν μας δοθεί η ευκαιρία να βάλουμε κάποιο γκολ".

Για το σύστημα που παίζει ο Ατρόμητος:
"Όταν κάνεις έναν προγραμματισμό πρέπει να τον κάνεις πάνω σε έναν συγκεκριμένο σύστημα. Ο Ατρόμητος έχει στηθεί πάνω στο 4-3-3, με έναν αμυντικό χαφ και δύο εξτρέμ που συγκλίνουν".

Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του 4-3-3:
"Δεν είναι κάτι που το εξηγείς εύκολα. Τα συστήματα δεν είναι μαγνητάκια σε έναν πίνακα που τα μετακινείς. Είναι τοποθετήσεις και κινήσεις των παικτών και τις οποίες πρέπει να τηρούν. Πάντως να πω πως στο σύστημά μου δεν χωράει ένας Δώνης. Εγώ ήμουν εξτρέμ πάνω στην γραμμή. Εμείς στην ομάδα θέλουμε εξτρέμ που θα συγκλίνουν όπως είπα και πριν. Πάντως έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το 4-3-3 ωστόσο πάντα έχουμε σαν εναλλακτ

Keywords
Τυχαία Θέματα