Τα πλάνα του Μπόλονι και το αναγκαίο τρίποντο

Δύο στοιχεία φανερώνουν την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, τη τελευταία πενταετία. Καταρχήν, δεν έχει φύγει νικητής και κατά δεύτερον σε αυτούς τους πέντε αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε μόνο ένα τέρμα. Κι αυτά τα δεδομένα αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι για τον Δικέφαλο είναι απολύτως αναγκαίο να αντιμετωπίσει το αυριανό (23/10) ντέρμπι με εκ διαμέτρου αντίθεση νοοτροπία, ούτως ώστε να πάρει αυτό που θέλει.

Υπό μία έννοια, το αυριανό ντέρμπι αποτελεί το κλειδί για τον ΠΑΟΚ

ούτως ώστε να επιστρέψει στη θέση διεκδίκησης του πρωταθλήματος με περισσότερες πιθανότητες. Κυρίως για να καλύψει το χαμένο (βαθμολογικά) έδαφος από τις απώλειες απέναντι στις δύο ομάδες της Κρήτης (Εργοτέλη και ΟΦΗ) που του στέρησαν βαθμούς. Το ερώτημα είναι, κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά πόσο δηλαδή θα καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, αλλά και να αξιοποιήσει τα πολλά ατού του.

Δεν αλλάζει τη μεσαία γραμμή
Δίχως αμφιβολία, οι απουσίες αρκετών βασικών παικτών - τις οποίες έμμεσα επικαλέστηκε ο Λάσλο Μπόλονι - αποτελούν ένα πρόβλημα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής δεν θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία που είναι απαραίτητος γι' αυτά τα παιχνίδια. Τουλάχιστον όμως ο Μπόλονι πήρε βαθιά ανάσα βλέποντας τον Κοστίν Λαζάρ να βρίσκει ρυθμό. Ο Ρουμάνος μαζί με τον Ντιέγκο Αρίας θα είναι το δίδυμο στον άξονα, αφού ακόμη και η επιστροφή του Μπαλάφα, δεν θα αλλάξει τις αρχικές σκέψεις του προπονητή του ΠΑΟΚ. Μπροστά τους θα έχουν τον Βλάνταν Ιβιτς. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο Γιώργος Φωτάκης, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.

Γεωργιάδης, Σνάουτσνερ και Κοντρέρας στην 11άδα
Η δεδομένη απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη επίσης προκαλεί πολλές αλλαγές. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα επιστρέψει στη κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης θα πάρει θέση στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Για την αντίστοιχη αριστερή, ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι βέβαιος, όπως βέβαιο είναι ότι στον ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει πολλά στην απόδοση του Πορτογάλου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η τελευταία αναγκαστική αλλαγή αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Λίνο στάθηκε άτυχος στον αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς και θα τον αντικαταστήσει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο Πολωνός πήρε περίπου 60 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα της Πέμπτης, αλλά η διαφορά σε σχέση με τον αυριανό (23/10) θα έχει να κάνει με τα μέτρα που θα καλύπτει στο γήπεδο.

Στα θετικά εντάσσεται η επιστροφή του Πάμπλο Κοντρέρας. Πέρασε διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι ημερών από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Χιλιανού, αλλά ο Μπόλονι τον θέλει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του. Και δίπλα του θα έχει τον Μαλεζά. Δεξιά στην άμυνα, ο Ετο είναι αναντικατάστατος, ενώ ο Κώστας Χαλκιάς θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του. Εξάλλου, ο Ντάριο Κρέσιτς είναι στην αποστολή, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν έχει ξεπεράσει την ίωση.

Ανησυχεί για την κούρασ

Keywords
Τυχαία Θέματα