Ράλι Καταλονίας: Ο Λοέμπ προηγείται μετά τη 2η μέρα

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ παρέμεινε στην πρώτη θέση του Ράλι Καταλονίας μετά την ολοκλήρωση της 2ης μέρας, ωστόσο είδε τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να μειώνει κάπως το προβάδισμά του στις τρεις ειδικές διαδρομές που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου (22/10).

Ο φινλανδός ήταν πιο γρήγορος από τον γάλλο στις ειδικές 10 και 12, και μόλις 0,2" πιο αργός στην 11η, με αποτέλεσμα να μειώσει κατά πέντε δευτερόλεπτα την απόστασή του από την κορυφή, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 27,6".

"Ηταν η καλύτερη μέρα της καριέρας μου στην άσφαλτο", είπε ο Λάτβαλα. "Δεν έχω καταφέρει

να πλησιάσω πολύ, παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος. Μπορώ να πιέσω αύριο".

Ο Λοέμπ παραδέχτηκε ότι αιφνιδιάστηκε από τον πολύ καλό ρυθμό του Λάτβαλα, σε μια επιφάνεια όπου παραδοσιακά έχει εκείνος το πάνω χέρι.

"Ο Λάτβαλα πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα", τόνισε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. "Αυτό είναι έκπληξη εδώ, αλλά εγώ έχω καλή αίσθηση στο αγωνιστικό μου - κανένα πρόβλημα. Πρέπει να πιέσουμε γιατί ο Λάτβαλα πιέζει σκληρά. Αύριο έχουμε μια πρωτοπορία μισού λεπτού".

Στο μεταξύ, ο Μίκο Χίρβονεν έχασε κι άλλο έδαφος στην τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να βρεθεί σχεδόν δύο λεπτά μακριά από την κορυφή.

Πάντως ο Ντάνι Σόρντο που είναι πίσω του, εξακολουθεί να μην τον απειλεί, καθώς βρίσκεται 37,4" μακριά, στην τέταρτη θέση.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ παρέμεινε πέμπτος, ακολουθούμενος από τον Κρις Μικ, τον Μαντς Οστμπεργκ, τον Χένινγκ Σόλμπεργκ, τον Εβγκένι Νοβίκοφ και τον Μάθιου Γουίλσον, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Το ράλι ολοκληρώνεται αύριο, με τη διεξαγωγή των τελευταίων έξι ειδικών. Αν ο Λάτβαλα καταφέρει να πλησιάσει κι άλλο τον Λοέμπ, τότε θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη για να βοηθήσει τον Χίρβονεν. Αν όχι, τότε είναι βέβαιο ότι θα παραχωρήσει τη δεύτερη θέση στον ομόσταβλό του, ο οποίος είναι ισόβαθμος με τον Λοέμπ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα