Ράικονεν: Θα πάρει χρόνο

Ο Κίμι Ράικονεν είπε ότι το πρώτο του τεστ με μονοθέσιο F1 μετά το 2009 κύλησε θετικά, αν και πρόσθεσε πως θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του.

Ο φινλανδός οδηγός της Lotus οδήγησε μια Renault R30 στη Βαλένθια την Δευτέρα (23/1), σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί πιο ομαλά στις απαιτήσεις, ενόψει της έναρξης των χειμερινών δοκιμών.

"Ηταν ωραίο που επέστρεψα στο μονοθέσιο",

δήλωσε ο Ράικονεν στο Sky Sports News.

"Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που οδήγησα για τελευταία φορά και σίγουρα παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσεις.

"Αλλά η κύρια οδήγηση, το φρενάρισμα, το στρίψιμο, γι' αυτά δεν χρειάζονται πολλοί γύροι. Σίγουρα το να αρχίσω να μαθαίνω το [νέο] μονοθέσιο, την ομάδα και τα λάστιχα, αυτό χρειάζεται χρόνο".

Σε ερώτηση για το αν είχε στο μυαλό του να γυρίσει στην F1 κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν που συμμετείχε στο WRC, απάντησε: "Οχι, δεν είχα σχέδια για το μέλλον.

"Υπήρχαν διάφορες επιλογές για φέτος και αυτό που ήθελα ήταν να κάνω αγώνες ταχύτητας. Η F1 είναι το υψηλότερο επίπεδο και οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ θέλουν να είναι. Βρήκα μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω και να κάνω αγώνες με την Lotus".

Εξαιτίας των περιορισμών για τις δοκιμές, ο Ράικονεν έτρεξε με λάστιχα επίδειξης, οι προδιαγραφές των οποίων απέχουν πολύ από αυτά που κατασκευάζει η Pirelli για τους αγώνες.

Παρόλα αυτά, από την Lotus βγαίνει προς τα έξω ότι οι χρόνοι του Iceman στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο ήταν θετικοί, τηρουμένων των αναλογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα