Προβλέψεις για τη σεζόν 2011-12 του NBA

Ποιος θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο του NBA; Ποια ομάδα θα έχει το καλύτερο ρεκόρ; Ποιος θα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ρέγκιουλαρ σίζον; Ο καλύτερος ρούκι, ο καλύτερος έκτος παίκτης και ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει η συντακτική ομάδα του ESPN, όπως κάθε χρόνο. Ιδού τα αποτελέσματα των 30 δημοσιογράφων που πήραν μέρος στη ψηφοφορία:

Πρωταθλήτρια ομάδα NBA
Οι 25 από τους 30 συντάκτες έδειξαν

την προτίμησή τους στους Μαϊάμι Χιτ, πιστεύοντας ότι είναι η ώρα για τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ να κατακτήσουν το πρώτο τους δαχτυλίδι μαζί, έπειτα από την απογοήτευση της πρώτης τους προσπάθειας.

Τρεις άλλοι προβλέπουν πως οι Σικάγο Μπουλς του Ντέρικ Ρόουζ θα καταφέρουν να σταματήσουν το Μαϊάμι και να πάρουν εκείνη το πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από τα έξι της εποχής Μάικλ Τζόρνταν, ενώ δύο ποντάρουν στον ενθουσιασμό και τα νιάτα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Προβλέψεις ανά τμήμα περιφέρειας
Στην Ατλάντικ Ντιβίζιον οι Μπόστον Σέλτικς εξακολουθούν να θεωρούνται το φαβορί για την πρώτη θέση (17 ψήφοι), όμως οι Νιου Γιορκ Νικς έχουν γίνει σοβαρή δύναμη απειλής μετά την απόκτηση του Καρμέλο Αντόνι (11 ψήφοι). Μεγάλο αουτσάιντερ οι Σίξερς, που πήραν δύο ψήφους.

Στην Σέντραλ και την Σάουθιστ Ντιβίζιον κυριαρχούν απόλυτα οι Μπουλς και οι Χιτ αντίστοιχα, καθώς αμφότεροι πήραν και τις 30 ψήφους.

Το απόλυτο πήραν και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην Νόργουεστ Ντιβίζιον, ενώ στην Πασίφικ η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων του Λος Αντζελες είναι πολύ έντονη, με τους Λέικερς να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρωτιά (17 ψήφοι έναντι 13 των Κλίπερς).

Τέλος, στην Σάουθγουεστ Ντιβίζιον οι πρωταθλητές Ντάλας Μάβερικς πήραν 16 ψήφους, με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να μένουν στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων με εννιά. Το αουτσάιντερ εδώ είναι οι Μέμφις Γκρίζλις, που ψηφίστηκαν πέντε φορές.

MVP 2011-12
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους συντάκτες του ESPN πιστεύει πως ο Ρόουζ μπορεί να κερδίσει το βραβείο για δεύτερη σερί χρονιά.

Οι ψήφοι τους είναι σχεδόν μοιρασμένοι μεταξύ των Κέβιν Ντουράντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Πολ, οι οποίοι πήραν 12, 11 και επτά αντίστοιχα. Κι αν οι δύο πρώτοι είναι γνώριμα ονόματα στην κούρσα για το MVP από τις περασμένες σεζόν, ο Πολ αναφέρεται πλέον σε αυτή την κατηγορία έπειτα από τη μετακίνησή τους στους Κλίπερς, καθώς πολλοί θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει να μετατραπούν σε πρωταγωνιστές.

Ρούκι της χρονιάς
Η πρώτη επιλογή του περσινού ντραφτ, Κάιλ Ερβινγκ, είναι το φαβορί για το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου με 11 ψήφους, ενώ το Νο2 πικ, Ντέρικ Γουίλιαμς, ακολουθεί με οκτώ.

Πέντε συντάκτες στηρίζουν τον Κέμπα Γουόκερ των Μπόμπκατς, ενώ τρεις ψήφους πήρε ο ισπανός Ρίκι Ρούμπιο. Οι Τζίμερ Φερντέτ, Μπράντον Νάιτ και Τρίσταν Τόμπσον είχαν από έναν.

Εκτος παίκτης της χρονιάς
Πέρυσι ο Τζέιμς Χάρντεν ανέβασε σημαντικά τους μέσους όρους του και οι περισσότεροι προβλέπουν πως φέτος θα εί

Keywords
Τυχαία Θέματα