Προεπισκόπηση NBA: Σάουθγουεστ Ντιβίζιον

Το αφιέρωμα του sport.gr στη σεζόν 2011-12 του NBA ολοκληρώνεται με το έκτο μέρος που αφορά τις ομάδες της Σάουθγουεστ Ντιβίζιον, ανάμεσα στις οποίες είναι οι περσινοί πρωταθλητές Μάβερικς.

Σαν Αντόνιο Σπερς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τόνι Πάρκερ, Μάνου Τζινόμπιλι, Ρίτσαρντ Τζέφερσον, Τιμ Ντάνκαν, ΝτέΖουαν Μπλερ
Από τον πάγκο: Τι Τζέι Φορντ, Γκάρι Νιλ, Κουάι Λέναρντ, Ματ

Μπόνερ, Τιάγκο Σπλίτερ
Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 61-21 (1η θέση Δύση)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Αυτοί οι Σπερς δεν θα πεθάνουν ποτέ! Οταν οι περισσότεροι τους θεωρούν γερασμένους και ξοφλημένους, αυτοί απαντούν πέρυσι με μια σεζόν 60+ νικών. Βέβαια στα πλέι-οφ ήρθε το κάζο από τους Γκρίζλις για να υπενθυμίσει ότι όντως χρειάζονται νέο αίμα, όμως για την ώρα ο Πόποβιτς επιμένει στην ίδια συνταγή: Ντάνκαν και πάλι Ντάνκαν, με ολίγη από Πάρκερ και Τζινόμπιλι. Καλοί, χρυσοί και άγιοι και οι τρεις τους, αλλά στη Δύση υπάρχουν πλέον πολύ καλύτερες ομάδες. Ενας ενδεχόμενος νέος αποκλεισμός στον πρώτο γύρο θα σημαίνει το τέλος μιας εποχής για το Σαν Αντόνιο.

Ντάλας Μάβερικς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τζέισον Κιντ, Βινς Κάρτερ, Σον Μάριον, Ντιρκ Νοβίτσκι, Μπρένταν Χέιγουντ
Από τον πάγκο: Ροντρίγκ Μπομπουά, Τζέισον Τέρι, Μπρίαν Κάρντιναλ, Λαμάρ Οντομ, Ιάν Μαϊνμί
Προπονητής: Ρικ Κάρλαϊλ
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 57-25 (3η θέση Δύσης)
Πλέι-οφ: Πρωταθλητές NBA

Οι Μάβερικς επιβεβαίωσαν πέρυσι το ρητό που λέει ότι ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, παίρνοντας το πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά απέναντι στο Μαϊάμι. Αυτό το δαχτυλίδι ήρθε ως μια, έστω και καθυστερημένη, επιβράβευση για το τεράστιο μπασκετικό κεφάλαιο που λέγεται Νοβίτσκι και ως μια αναγνώριση για την αξία του αειθαλή Κιντ. Φέτος έχασαν αρκετούς σημαντικούς παίκτες (Τσάντλερ, Μπάτλερ, Μπαρέα, Στογιάκοβιτς), αλλά πρόσθεσαν κι άλλη πείρα στην ομάδα με την απόκτηση των Οντομ και Κάρτερ. Πολύ δύσκολα θα επαναλάβουν το περσινό τους κατόρθωμα, αλλά τουλάχιστον έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων των ομάδων της λίγκας, οι οποίες πλέον θα είναι υποψιασμένες παίζοντας εναντίον τους.

Νιου Ορλεανς Χόρνετς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τζάρετ Τζακ, Ερικ Γκόρντον, Τρέβορ Αρίζα, Καρλ Λάντρι, Εμέκα Οκαφορ
Από τον πάγκο: Τερίκο Γουάιτ, Μάρκο Μπελινέλι, Κουίνσι Ποντέξτερ, Αλ-Φαρούκ Αμινού, Κρις Κέιμαν
Προπονητής: Μόντι Γουίλιαμς
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 46-36 (7η θέση Δύσης)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Η παραμονή του Κρις Πολ ήταν ούτως ή άλλως μια χαμένη υπόθεση για τους Χόρνετς, οπότε καλύτερα γι' αυτούς που τον είδαν να φεύγει από τώρα. Πρώτον γιατί η υπόθεση δεν πρόλαβε να γίνει σίριαλ και δεύτερον επειδή αποκόμισαν ορισμένα οφέλη από την παραχώρησή του, αντί να τον χάσουν για το τίποτα του χρόνου. Το σπουδαιότερο νέο περιουσιακό στοιχείο τους είναι ο Ερικ Γκόρντον, ένα από τα πιο παραγωγικά σούτινγκ γκαρντ του NBA στο σκοράρισμα. Παρόλα αυτά η Νέα Ορλεά

Keywords
Τυχαία Θέματα