Μανέας: «Ήμουν σίγουρος για μένα και τους συμπαίκτες μου»

Κατέβασε τα ρολά στον αγώνα με την Χαραυγή και βοήθησε τα μέγιστα στην επικράτηση των Νέων Δραπετσώνας με 1-0, στη 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α΄ κατηγορίας του Πειραιά.

Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2011, ο Σωτήρης Μανέας, ο τερματοφύλακας της ομάδας από τη Δραπετσώνα, φύλαγε το καλύτερο, για την εστία του, τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατάκτηση των τριών βαθμών, υποχρεώνοντας παράλληλα τη Χαραυγή στην 1η ήττα της

στο πρωτάθλημα, μετά από 11 συνεχόμενες νίκες! Το νεαρό της ηλικίας του (24 ετών), μπορεί να ξεγελάει, αλλά ο ίδιος είναι… μπαρουτοκαπνισμένος!

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών στον Ιωνικό, όταν η ομάδα της Νίκαιας ήταν στην Α΄, έγινε ημιεπαγγελματίας σε αυτή, και στη συνέχεια αποκόμισε εμπειρίες, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Στον Ασπρόπυργο το 2005-2006 και στο Μοσχάτο το 2006-2007.

Από τα 12 παιχνίδια που έχουν γίνει στο πρωτάθλημα, έχει αγωνιστεί στα 9 από αυτά, με μέσο όρο γκολ 0,4 ανά αγώνα (!), αφού έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, σε έξι ματς: Νέοι Ευγένειας (0-0), Μαύρος Αετός (2-0), Νέο Ικόνιο (0-1), Καραβάς (0-0), Αμπελακιακός (0-0), Χαραυγή (1-0).

Ο Σωτήρης Μανέας, μιλάει στο Onsports, για τη μέχρι τώρα πορεία των Νέων Δραπετσώνας στο πρωτάθλημα, τον αγώνα με τη Χαραυγή και τους στόχους που έχει για τη συνέχεια της καριέρας του.

Στον αγώνα με την πρωτοπόρο και αήττητη μέχρι εκείνη τη στιγμή Χαραυγή, έκανες πολύ καλές επεμβάσεις, κράτησες ανέπαφη την εστία σου και τελικά οι Νέοι Δραπετσώνας κατέκτησαν τη νίκη. Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι μετά από 11 σερί νίκες υποχρεώσατε τη Χαραυγή στην 1η ήττα;

«Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την αήττητη ομάδα του ομίλου, η οποία διαθέτει ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες. Καταφέραμε να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος πανηγυρίσαμε μια σπουδαία νίκη, επί ενός μεγάλου αντιπάλου».

Φοβήθηκες πριν από το παιχνίδι, δεδομένου ότι η Χαραυγή είναι η πιο παραγωγική ομάδα του 1ου ομίλου με 27 γκολ;

«Δεν φοβήθηκα καθόλου. Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου και για τους συμπαίκτες μου».

Φέτος έχεις αγωνιστεί σε 9 από τα 12 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα. Έχεις καταφέρει να κρατήσεις το μηδέν στην εστία σου σε έξι παιχνίδια, με αποτέλεσμα να δέχεσαι κατά μέσο όρο 0,4 γκολ ανά παιχνίδι. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Γίνεται σωστή δουλειά στις προπονήσεις, με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Γιώργο Κρούπη. Δουλεύουμε σε καθημερινή βάση, με συστηματική προπόνηση. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω».

Πού φτάνουν οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω οι Νέοι Δραπετσώνας να πραγματοποιήσουν μια όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα. Σε ό,τι με αφορά, επιδίωξή μου είναι να αγωνιστώ σε επαγγελματική κατηγορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα