Πρώτος και καλύτερος με πάρτι στην Τούμπα

Πρωτοπόρος, αήττητος και ισχυρός στην κλήρωση της Παρασκευής (16/12) για τους 32 του Europa League ο ΠΑΟΚ, που πανηγυρίζει την πρόκριση από τους ομίλους για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σε μία Τούμπα, στην οποία στήθηκε μεγάλο πάρτι για να αποθεώσει τον Μπόλονι και τους παίκτες του, ο Δικέφαλος του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν και κατέκτησε με το σπαθί του την κορυφή του ομίλου, με τους ρώσους να τον ακολουθούν

ως δεύτεροι και το μεγάλο φαβορί, η Τότεναμ, να μένει εκτός συνέχειας. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Βιείρίνια, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Ριζίκοφ, ενώ το "χρυσό" γκολ για τη Ρούμπιν πέτυχε ο Βαλντέζ. Οι θεσσαλονικείς δεν έκατσαν στην ισοπαλία και έψαξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Αρλάουσκις με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το τελικό 1-1, που αφήνει αμφότερες τις ομάδες ικανοποιημένες.

Από τη βούλα ο Αντελίνο, "φούντωσε" το πάρτι
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε ήδη προκριθεί, αλλά ο Λάζλο Μπόλονι έλεγε στη συνέντευξη Τύπου πως ο ΠΑΟΚ θα πάει για τη νίκη και ο ρουμάνος το απέδειξε και στην πράξη χρησιμοποιώντας άκρως ανταγωνιστική 11άδα. Μοναδική έκπληξη ο Παναγιώτης Γλύκος, που είχε την ευκαιρία να ζήσει την ατμόσφαιρα ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Το ματς για τον Δικέφαλο ξεκίνησε ιδανικά. Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ο Γεωργιάδης κέρδισε την αποβολή του τερματοφύλακα Ριζίκοκ και το πέναλτι, με τον οποίο ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 15', ξεσηκώνοντας την ήδη... ζεστή Τούμπα.

Μαζική άμυνα η Ρούμπιν, το ενδιαφέρον στο Δουβλίνο
Αυτόματα το ενδιαφέρον μετατέθηκε στο Δουβλίνο με την Τότεναμ να ανεβάζει στροφές μετά το τέρμα του ΠΑΟΚ. Ο ρυθμός στην Τούμπα έπεσε με τους ρώσους να κλείνονται στο ένα τρίτο του γηπέδου και τους παίκτες του Μπόλονι να κυκλοφορούν άνετα την μπάλα και να αναζητούν την... τρύπα στην πολυπληθή άμυνα της Ρούμπιν, που δεν ήθελε να δεχθεί άλλο τέρμα ώστε να έχει το προβάδισμα έναντι των άγγλων. Χωρίς να φορτσάρουν, οι θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν το δρόμο για τα δίχτυα, αλλά τα "σπιρούνια" τα κατάφεραν τρεις φορές πριν το ημίχρονο, γεμίζοντας με άγχος τη Ρούμπιν.

Ισοφάρισε ο Βαλντέζ, ξύπνησε ο ΠΑΟΚ
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 47' με τον Γεωργιάδη, αλλά οι ρώσοι κατάφεραν στο 48' να μειώσουν στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα. Σκόρερ ήταν ο Βαλντέζ με δυνατό μονοκόμματο σουτ, τέρμα, που έφερε σε θέση ισχύος την ομάδα του σε σχέση με την Τότεναμ. Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε μετά την ισοφάριση και σε πέντε λεπτά έφτιαξε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Αρλάουσκις να σταματάει εντυπωσιακά Βιεϊρίνια (53') και Γεωργιάδη (57') και τον Ιβιτς (58') να αστοχεί από πολύ ευνοϊκή θέση.

Η ώρα της αποθέωσης
Βλέποντας την επιθετικότητα του Δικεφάλου, η Ρούμπιν "ταμπουρώθηκε" εκ νέου για να διαφυλάξει το σκορ πρόκρισης, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει τρόπους να διασπάει την άμυνα της. Την ίδια ώρα οι φίλαθλοι στην Τούμπα είχαν στήσει το δικό τους πάρτι και αποθέωσαν για δεύτερο ματς τον Σαλπιγγίδη, όταν μπήκε στη θέση του Γεωργιάδη. Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ έριξε στροφές, ο Μπόλ

Keywords
Τυχαία Θέματα