Οι μεγάλες εκπλήξεις στην Ευρώπη

Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουμε ξεράσει το 1/3 της διαδρομής, άρα έχουμε στα χέρια μας ένα ικανοποιητικό δείγμα για μια πρώτη αξιολόγηση των ομάδων.

Στα περισσότερα απ' αυτά δεν λείπουν οι ευχάριστες εκπλήξεις, με ομάδες που ενδεχομένως να μην περίμενε κανείς, να διαγράφουν εντυπωσιακή πορεία, σαφώς καλύτερη απ' ό,τι θα υπολόγιζαν οι... book στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ξεκινώντας από την αγγλική Premier League, τον τίτλο της ευχάριστης

έκπληξης τον κερδίζει με το... σπαθί της η Νιούκαστλ, που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας ύστερα από 11 ματς. Οι "καρακάξες", μάλιστα, είναι μαζί με τη Σίτι οι μοναδικές ομάδες που ακόμα δεν έχουν υποστεί ήττα! Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της επιτυχίας, υπολογίστε ότι έχουν βάλει από κάτω τους ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Αρσεναλ.

Στη γαλλική Ligue 1 αυτή που εκπλήσσει ευχάριστα με την πορεία που διαγράφει είναι η Μονπελιέ (στη photo πανηγυρίζουν οι παίκτες της), που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, ύστερα από τις πρώτες 13 αγωνιστικές. Εχει μόλις δύο ήττες στο παθητικό της, ενώ έχει βάλει από κάτω τους περσινούς νταμπλούχους της Λιλ, τη Λιόν και τη Μαρσέιγ (δηλαδή της τρεις γαλλικές που μετέχουν στο φετινό Champions League!).

Αξια αναφοράς είναι και η πορεία της Μπορούσια Γκλάντμπαχ στη Γερμανία. Μιλάμε για μια ομάδα που εξασφάλισε την άνοδό της το καλοκαίρι μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Επειτα από 12 ματς στην Bundesliga, βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ την πλάτη της βλέπουν παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος -και πολύ ακριβότερες ομάδες- όπως η Σάλκε, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Στουτγγάρδη.

Στην ολλανδική Eredivisie ως έκπληξη μπορεί να ερμηνευτεί η πολύ καλή παρουσία της πάλαι ποτέ ισχυρής Φίτεσε, η οποία ύστερα από 12 αγώνες βρίσκεται στην 4η θέση. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για έκπληξη, αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι η υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει τα τελευταία 6 χρόνια είναι η 11η.

Στο βέλγικο πρωτάθλημα, η μικρή ομάδα του Μπριζ, η Σερκλ έχει βάλει τα γυαλιά στους μεγάλους. Σε 13 ματς έχει μόλις μία ήττα και βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας από κάτω της τη συμπολίτισσα Κλαμπ, την περσινή πρωταθλήτρια Γκενκ και τη Σταντάρ Λιέγης.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν ότι ο ΟΦΗ, που εξασφάλισε την άνοδό του τον... Σεπτέμβρη, θα πήγαινε τόσο καλά στις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα βγάλει κι ένα πρόγραμμα με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας (μεταξύ άλλων έπαιξε με Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός).

Τέλος και σε πρωταθλήματα λιγότερο... λαμπερά έχουν σημειωθεί αρκετές εκπλήξεις. Στην Αυστρία, για παράδειγμα, λίγοι περίμεναν ότι σχεδόν στα μισά της διαδρομής η ομάδα που θα οδηγεί την κούρσα θα είναι η Αντμίρα (μία ήττα σε 14 ματς) και θα έχει αφήσει πίσω τις παραδοσιακές δυνάμεις, την Αούστρια, τη Ραπίντ, τη Σάλτσμπουργκ και τη Στουρμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα