Να 'ναι καλά ο αρχηγός του!

Στο κρισιμότερο παιχνίδι που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη σεζόν και τέσσερις ημέρες πριν το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε... αλλοπρόσαλος στο ΣΕΦ κόντρα στη Νανσί για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Το ότι τελικά κέρδισε 91-78 το οφείλει στον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος όταν όλοι

οι υπόλοιποι κόλλησαν, πήρε στις πλάτες του την ομάδα και την... κουβάλησε στη νίκη, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 26 πόντους και 6 ασίστ. Η εμφάνιση πάντως των ερυθρολεύκων σε ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν απογοητευτική και αφήνει πολλά ερωτηματικά ενόψει του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Και όλα αυτά, παρά το ότι η πρώτη περίοδος ήταν απλά εξαιρετική για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να σκοράρει και να μοιράζει την μπάλα, ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στα μέσα του δεκαλέπτου και με ένα σερί 8-1 έφτασε στο 23-17 του 7'30''.

Οι γάλλοι δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν τις επιθέσεις των ερυθρολεύκων, ενώ και το μεγάλο τους όπλο, ο Νικολά Μπατούμ, σίγησε λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Παπανικολάου και Πελεκάνου, με αποτέλεσμα να δεχθούν 30 πόντους στην πρώτη περίοδο και να σημειώσουν 22.

Με αυτή την εικόνα, κανένας δεν μπορούσε να προϊδεάσει τους -λιγοστούς για μία ακόμη φορά στο ΣΕΦ- φιλάθλους του Ολυμπιακού για τη συνέχεια. Για την ακρίβεια, για το... καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 10 πόντους με πολύ κακές επιθετικές επιλογές και το ότι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (40-36) το οφείλουν στην καλή τους άμυνα (που πάντως δέχθηκε ένα σερί 1-10 στα μέσα της περιόδου) και στο ότι η Νανσί είναι η... Νανσί και όχι κάποια ομάδα με ειδική βαρύτητα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τέτοιες ευκαιρίες.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι τη στιγμή (48-44) που ο Σπανούλης πήρε την ομάδα πάνω του. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων με εννέα συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 57-48 στο 26'10'', ενώ στη συνέχεια άρχισε να μοιράζει... έτοιμα καλάθια στον Γλυνιαδάκη για το +15 (67-52 του 30').

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να διατηρούν μεν τη διαφορά γύρω στους 10 πόντους, να το κάνουν όμως με... κόπο και ιδρώτα κόντρα σε μια ομάδα που ήταν φανερά κατώτερή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς ουσιαστικά τελείωσε 2'10'' πριν το τέλος, όταν με νέο τρίποντο ο Σπανούλης έκανε το 82-67.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός έψαξε να πάρει και μια καλή διαφορά, καθώς έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος, λογικά θα του φανεί χρήσιμη στη συνέχεια, όμως τελικά αυτή ήταν στους 13 πόντους (91-78 το τελικό σκορ).

Keywords
Τυχαία Θέματα