Μοντετζέμολο: Ο Μάσα πρέπει να αποδείξει την αξία του το 2012

Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, επανέλαβε την απαίτηση της ιταλικής ομάδας από τον Φελίπε Μάσα να βελτιώσει τα αποτελέσματά του το 2012, αν θέλει να κρατήσει τη θέση του στο κόκκινο μονοθέσιο.

"Ας ελπίσουμε ότι θα πάει καλά", είπε ο Μοντετζέμολο στην Gazzetta dello Sport αναφερόμενος στην επόμενη σεζόν.

"Εχουμε μεγάλη πίστη

στους οδηγούς μας και φαίνεται πως το τοπίο είναι ξεκάθαρο όσον αφορά τους κανονισμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Στον τομέα των οδηγών, έχουμε συμβόλαιο με τον Φερνάντο [Αλόνσο] ως το 2016 και είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο.

"Το συμβόλαιο του Μάσα τρέχει σε ολόκληρη την επόμενη σεζόν. Είναι μαζί μας εδώ και αρκετά χρόνια και, παρότι δεν είχε μια σπουδαία σεζόν ή πολλή τύχη, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ικανότητα ενός πιλότου που παραλίγο να κερδίσει το πρωτάθλημα πριν από τρία χρόνια, και που πάντα υπήρξε γρήγορος και ανταγωνιστικός.

"Περιμένουμε σπουδαία πράγματα από εκείνον το 2012 και μετά θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε. Ας πούμε ότι πρέπει να αποδείξει την αξία του την επόμενη σεζόν".

Κληθείς να βαθμολογήσει τη φετινή σεζόν της Ferrari συνολικά, ο Μοντετζέμολο είπε: "Θα έβαζα ένα 5, το οποίο θα το αυξήσω στο 6, συνυπολογίζοντας την προσπάθεια και τη νίκη στο Σίλβερστοουν, στην 60ή επέτειο από την πρώτη νίκη της Ferrari στην F1.

"Αλλά η σεζόν ξεκίνησε άσχημα, δεν κάναμε σωστή ερμηνεία των κανονισμών και δεν πήραμε τα ρίσκα στην τεχνολογία του πρότζεκτ μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα