Λέτο: Δεν ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε για την περίοδο που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και για τα κοινά σημεία ανάμεσα στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και της Αργεντινής.

Ο άσος του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη

στο περιοδικό Β«ΚΒ» της εφημερίδας Β«ΚαθημερινήΒ» και τόνισε πως δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό, καθώς δεν είχε συμβόλαιο με τους πειραιώτες, αλλά ανήκε στη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Β«Μεγάλωσα στο Αλεχάντρο Κορν, μια μικρή πόλη, προάστιο του Μπουένος ’ιρε , σε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Ο πατέρας μου εργαζόταν ως φύλακας, η μητέρα μου δεν δούλευε. Είχα δύσκολη παιδική ηλικία, σε μια εργατική γειτονιά απλών ταπεινών ανθρώπων -μην φανταστείτε κάποιο γκέτοΒ», είπε αρχικά ο Σεμπάστιαν Λέτο για τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή.

Για το πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο: Β«Την αγάπη για το ποδόσφαιρο μου την μετέδωσε ο πατέρας μου από τα πέντε μου χρόνια. Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψα στα δεκαεπτά μου. Τριακόσια πέσος τον μήνα. Αλλά θυμάμαι πάντα τα πρώτα χρήματα που πήρα από το ποδόσφαιρο -τα οδοιπορικά που μου έδινε η Λανούς από δέκα χρονών, ένα ποσό γύρω στα δέκα ευρώ για να πληρώνω το εισιτήριο στο τρένοΒ».

Συγκρίνοντας την κατάσταση στη χώρα του το 2001 με την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα, τόνισε: Β«Το 2001 ξυπνήσαμε ένα πρωί και μας ανακοινώθηκε σε κάθε οικογένεια, πως όσα χρήματα είχαμε στην άκρη απλώς εξαφανίστηκαν. Για να επιβιώσουμε ανταλλάσσαμε πράγματα μεταξύ μας. Και εδώ τα προβλήματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή -απεργίες, διαδηλώσεις, οι άνθρωποι αντιδρούν και υπάρχει μια ατμόσφαιρα κοινωνικού πολέμου. Στην Ελλάδα υπάρχει κρίση, λιτότητα, στην Αργεντινή όμως επήλθε κατάρρευσηΒ».

Για το πώς βίωσε ως παιδί την κρίση: Β«Την βίωσα την κρίση, αλλά ως παιδί. Αυτοί που ένιωσαν την κρίση στο πετσί τους ήταν οι γονείς μου. Πολύ επώδυνη περίοδος. Ο πατέρας μου έμεινε απλήρωτος για έναν ολόκληρο χρόνο από την δουλειά του. Φανταστείτε τι συνέπειες είχε αυτό για την ζωή της οικογένειας, που ήταν απολύτως εξαρτημένη από τον μισθό του. Εκατομμύρια συμπολίτες μου βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις. Δεν είχαν χρήματα για να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπου, το φαγητό και την ένδυση. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν με αγγίζει άμεσα. Δεν την αντιλαμβάνομαι καθημερινά, ίσως γιατί αποφεύγω το κέντρο της πόλης, όπου τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ξέρω βέβαια τι συμβαίνει. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν την βιώνωΒ».

Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό: Β«Στην αρχή προβληματίστηκα. Είναι μεγάλοι αντίπαλοι και δεν είναι εύκολο αυτό το πέρασμα. Όταν στον Ολυμπιακό αρνήθηκαν να καταβάλλουν τη ρήτρα μου στη Λίβερπουλ και έχοντας την πρόταση του Παναθηναϊκού, αποφάσισα το καλύτερο για μένα. Και ήρθα σε έναν άλλο πολύ μεγάλο σύλλογο. Δεν έκανα λάθος.

Ήξερα ότι στην αρχή μπορεί να φαίνομαι διαφορετικός , λίγο… Β«περίεργοςΒ» στον κόσμο. Αλλά δεν είχα υπογράψει ποτέ συμβόλαιο στον Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα