Κάποιοι έχουν έμφυτη μαγκιά και σ` άλλους τη...σφυρίζουν!

Οταν το 2008 ο Νίκος Κωστενογλου αναλάμβανε μια ομάδα διαλυμένη, απογοητευμένη, «ξενερωμένη» και στο -5 από την κορυφή, κάνεις δεν περίμενε πως θα κατάφερνε να την βγάλει πρωταθλήτρια στους αγωνιστικούς χώρους.

Μάλιστα η κίνηση του Νικολαΐδη τότε να μην ψάξει προπονητή να αντικαταστήσει τον Φερέρ αφήνοντας στην θέση του Ισπανού τον άπειρο Νίκο Κωστενογλου, χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν λεύκη πετσέτα για την συνεχεία του πρωταθλήματος. Ο Νικόλας όμως είχε διαφορετική άποψη…

Συσπείρωσε την ομάδα, άλλαξε το σύστημα

(χωρώντας στην ιδία ενδεκάδα τους Ριβάλντο, Εντίνιο, Μπλανκο και Λυμπεροπουλο), απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές και έκανε μια κούρσα τίτλου διαλύοντας στον διάβα του τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με 4-0 και 0-4 αντίστοιχα. Στα πλευ οφ η πορεία βεβαία της ομάδας ήταν τραγική, αλλά ΜΗΝ ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές επέμεναν να μην κατέβουν καν να αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα καθώς αισθάνονταν ηθικοί πρωταθλητές.

Τρία χρόνια αργότερα ο Κωστένογλου επέστρεψε ξανά σαν προπονητής στην ομάδα που αγάπησε, αυτή την φορά έχοντας ακόμη πιο δύσκολο έργο σε σχέση με την πρώτη θητεία του. Η ΑΕΚ του Χιμένεθ, ήταν μια διαλυμένη ομάδα, ναι μεν με νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά με αποκαρδιωτικό θέαμα και ήδη με μια τριάρα και μια 4αρα στο παθητικό της.

Η άμυνα ήταν απούσα σε κάθε παιχνίδι, επιθετικά η ομάδα δεν μπορούσε να παράγει φάσεις ούτε κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας και η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών (όπως αποδεικνύεται και τώρα με τις συνεχόμενες θλάσεις) ήταν τραγική. Το πρώτο πράγμα που ήθελε ο Κωστένογλου να αλλάξει στην ΑΕΚ ήταν να της δώσει ένα πλάνο στο παιχνίδι της.

Μετά και το παιχνίδι με την Κέρκυρα μπορούμε να πούμε ότι η ΑΕΚ βγάζει πλάνο στο γήπεδο. Αμυντικά η ομάδα έχει δέσει, ενώ επιθετικά παράγει πολύ περισσότερο (24 τελικές στο παιχνίδι με τους Φαίακες) κυρίως εξαιτίας της υπομονής που έχει στο παιχνίδι όταν κυκλοφορεί την μπάλα.

Η προσπάθεια του Κωστένογλου μέχρι σήμερα για να βελτιωθεί η εικόνα του Δικέφαλου είναι μεγάλη και αποτελεσματική. Από εκεί και περά όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε πως το ρόστερ της ΑΕΚ δεν της επιτρέπει να διεκδικήσει έντονα τον τίτλο, ακόμη και αν προσωρινά είναι πρώτη.

Οι απουσίες είναι αρκετές, οι τραυματισμοί δεν αφήνουν την ομάδα να δέσει, λύσεις από τον πάγκο πολλές δεν υπάρχουν και αναγκάζεται να ρίχνει στην ομάδα ο προπονητής νέους ή ξεχασμένους παίκτες όπως ο Αργυρίου, ο Ρίκα και ο Τσίτας. Αυτό βεβαία δεν είναι απαραίτητα κακό είναι όμως ένα δείγμα των ελλείψεων του ροστερ.

Το θέμα για την ΑΕΚ φέτος δεν είναι το να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι μεν όνειρο αλλά ουτοπικό. Για την ΑΕΚ θα είναι επιτυχία αν μέχρι και το τέλος της χρονιάς αποκτήσει σταθερότητα και κρατηθεί κοντά στην κορυφή. Να δείχνει λοιπόν ανταγωνιστική και να κάνει αυτό που προστάζει η ιστορία της, πρωταθλητισμό. Ο Κωστενογλου έχοντας την απαραίτητη σοβαρότητα σαν άνθρωπος γνωρίζει τα όρια της ομάδας αλλά φροντίζει να τα ξεπερνά. Μακάρι να του βγει έχοντας σαν σύμ

Keywords
Τυχαία Θέματα