Καλύτερη Ευρωπαία η Ασημάκη, 2η η Ρουμπέση

Μεγάλη διάκριση για τις δύο ελληνίδες πολίστριες, που είναι συμπαίκτριες τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στη Βουλιαγμένη, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Αντιγόνη Ρουμπέση. Η πρώτη αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καλύτερη πολίστρια της σεζόν 2011 στην Ευρώπη με ποσοστό 33,9%, ενώ η συμπαίκτρια της δεύτερη με ποσοστό 30,6%.

Οι δύο ελληνίδες πολίστριες είναι ενθουσιασμένες με την διάκριση αυτή, η οποία είναι πρωτόγνωρη για το ελληνικό πόλο, και δηλώνουν πως στόχος τώρα είναι

η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Είναι μια πολύ τιμητική διάκριση και νιώθω πολύ περήφανη τόσο για την δική μου πρωτιά όσο και για της Αντιγόνης. Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα δυο αθλήτριες να κατακτούν τις δυο πρώτες θέσεις στον κόσμο και αποδεικνύει ότι ο υγρός στίβος στη χώρας μας (αφού και ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε την 3η θέση στην ανοιχτή θάλασσα) δουλεύει σκληρά και με σχέδιο.

Η επιτυχία μας αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την μεγάλη νίκη της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πλέον το όνειρό μου είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο" είπε η Ασημάκη.

Η Ρουμπέση από την πλευρά της δήλωσε: "Τέτοια επιτυχία δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά. Όλη η Εθνική ομάδα βοήθησε, προκειμένου να κερδίσουμε εγώ και η Αλεξάνδρα αυτή τη διάκριση, αφού, αν δεν κατακτούσαμε το χρυσό μετάλλιο, δεν νομίζω ότι θα ερχόταν και αυτός ο τίτλος. Είναι μια εντελώς ομαδική νίκη. Και πιστεύω ότι ανάλογες επιτυχίες θα ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια, αφού οι μικρότερες εθνικές ομάδες έχουν δείξει ότι υπάρχει βάθος".

Keywords
Τυχαία Θέματα