Ο Εργοτέλης νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Φραγκουλάκη στο 15' και αυτογκόλ του Κώτσιου στο 64', αλλά από εκεί και ύστερα ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, κυρίως με τον Μπακαγιόκο, παραλίγο να κάνει τη ζημιά στους Κρητικούς, αλλά πέρα από τη μείωση του σκορ (2-1) με πέναλτι του Ιβοριανού επιθετικού δεν κατάφερε κάτι περισσότερο στο Παγκρήτιο. Δοκάρι είχε ο Λεάλ για τους Κρητικούς, που τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Σαρρή με δύο κίτρινες

μέσα σε 4 λεπτά.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον αρχηγό του Μιχάλη Φραγκουλάκη να έχει δύο καλά σουτ στο 1ο και 2ο λεπτό και τον Φεγκρούς να αποσοβεί τον κίνδυνο. Ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια του Φραγκουλάκη ήταν και η... φαρμακερή, καθώς βρήκε δίχτυα.

Ο Κουτσιανικούλης βρήκε τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή, αυτός με τακουνάκι έστρωσει στον Φραγκουλάκη που με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Φεγκρούς άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 35', όταν ο Μπακαγιόκο έκανε το γύρισμα για τον Βίλα, αλλά αυτός από θέση βολής καθυστέρησε και όταν σούταρε, ο Γιαλούσης πρόλαβε και έβαλε την προβολή κόβοντας τη φορά της μπάλας. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Ντε Βισέντι που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καβουσάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 64' ο Εργοτέλης διπλασίασε τα τέρματά του με έναν παίκτη του... ΠΑΣ. Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ και ο Κώτσιος σε προσπάθειά του να νικήσει στον αέρα τον Κατσικοκέρη, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του εμβρόντητου Φεγκρούς κάνοντας το 2-0 για τους Κρητικούς.

Παρά το 2-0, οι Ηπειρώτες δεν το έβαλαν κάτω και με τον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας Γιάννη Χριστόπουλο να προχωράει σε αλλαγές με επιθετικές προσθήκες άρχισαν να κάνουν ευκαιρίες. Στο 69' ο Μπακαγιόκο βρέθηκε σε θέση βολής, ύστερα από γρήγορο φάουλ-γέμισμα του Κώτσιου, με τον Καβουσάκη να κάνει άστοχη έξοδο, αλλά ο Ιβοριανός φορ πλάσαρε άουτ σε κενή εστία!

Ο Εργοτέλης είχε καλή ευκαιρία στο 74' να "κλειδώσει" τη νίκη με τον νεοεισελθών Λεάλ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρούς. Δύο λεπτά αργότερα νέα διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, αρχικά με τον Μπακαγιόκο να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Καβουσάκη και εν συνεχεία τον Γεωργίου επίσης να μην μπορεί να βρει στόχο, με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να κρατάει το μηδέν!

Τελικά, η πίεση του ΠΑΣ απέδωσε καρπούς στο 79', όταν ο Σαρρής ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο, με τον Ιβοριανό επιθετικό να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και να μειώνει σε 2-1 για τους Ηπειρώτες. Ο αμυντικός του Εργοτέλη τέσσερα λεπτά αργότερα έκοψε με το χέρι το τακουνάκι του Μπακαγιόκο και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κράτησαν στα τελευταία λεπτά και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον ΠΑΣ για την ισοφάριση και έτσι, οι Κρητικοί πήραν μια ακόμη σπουδαία νίκη και αναρριχήθηκαν στον βαθμολογικό πίνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα