Μπουγιέ: Ο Γκροζάν στην κορυφή της λίστας μας αν δεν γυρίσει ο Κούμπιτσα

Ο Ερίκ Μπουγιέ χαρακτήρισε τον Ρομέν Γκροζάν ως την κύρια εναλλακτική λύση αντί του Ρόμπερτ Κούμπιτσα για την Lotus Renault GP, σε περίπτωση που ο πολωνός δεν είναι έτοιμος να οδηγήσει του χρόνου.

Η βρετανική ομάδα ακόμα περιμένει τον Κούμπιτσα να κάνει δοκιμές με μονοθέσιο σε πίστα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο είναι σε θέση να γυρίσει στην F1 το 2012, έχοντας μείνει έναν χρόνο εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Με την υπομονή του Μπουγιέ στο συγκεκριμένο ζήτημα να αρχίζει να εξαντλείται, μοιάζει όλο και πιο πιθανό η Renault να στραφεί τελικά στον Γκροζάν, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο με την ομάδα στο μέσον της σεζόν 2009, αντικαθιστώντας τον Νέλσον Πικέ τζούνιορ.

Τα τότε αποτελέσματα του γάλλου δεν ήταν αρκετά καλά για να του επιτραπεί να κρατήσει τη θέση του, όμως πλέον δείχνει πιο έτοιμος να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, έπειτα και από τη φετινή επικράτησή του στο GP2 Series.

"Θα θέλαμε να τον έχουμε στο μονοθέσιο αν ο Ρόμπερτ δεν μπορεί να επιστρέψει", είπε ο Μπουγιέ αναφερόμενος στον Γκροζάν, ο οποίος φέτος είχε ρόλο δοκιμαστή στη Renault.

"Είναι αλήθεια ότι το 2009 δεν ήταν έτοιμος για την F1 και 'έκαψε' τον εαυτό του. Παρόλα αυτά η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή: ήταν μόλις τρία δέκατα πιο αργός από τον ρυθμό του Φερνάντο Αλόνσο, με ένα μονοθέσιο που δεν ήταν πολύ καλό τη δεδομένη στιγμή, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του οποιουδήποτε πρωτοεμφανιζόμενου.

"Οταν κάνει δοκιμές μαζί μας τις Παρασκευές δείχνει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα και μας δίνει καλό feedback. Είναι ξεκάθαρο πως το παιδί έχει ταλέντο, όλοι είναι πεπεισμένοι για αυτό. Η δική μου δουλειά είναι να τον προετοιμάσω για να κάνει το βήμα παραπάνω".

"Υπήρξε επαφή με Ράικονεν, αλλά..."
Ο Μπουγιέ ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Κίμι Ράικονεν, με τον οποίο η Renault είχε κάνει ορισμένες διερευνητικές επαφές το 2009, και που τώρα διαπραγματεύεται με την Williams.

"Ναι, υπήρξε μια επαφή με τον μάνατζέρ του μέσω τηλεφώνου", παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Renault, προσθέτοντας όμως πως μια τέτοια κίνηση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

"Το 2012 ξέρουμε ότι θα είναι μία ακόμα χρονιά για την ανοικοδόμηση της ομάδας, οπότε δεν είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε μεγάλα ονόματα τώρα.

"Η προτεραιότητά μας δεν είναι να έχουμε ένα μεγάλο όνομα στο μονοθέσιο, αλλά ένα γρήγορο μονοθέσιο που μπορούμε να δώσουμε σε ένα μεγάλο όνομα για να κερδίσει αγώνες. Πρέπει να το κάνουμε με αυτή τη σειρά και όχι με την αντίστροφη, αν και θα συμφωνούσα πως ένα μεγάλο όνομα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στη βελτίωση του μονοθέσιου".

Keywords
Τυχαία Θέματα