F1: Φήμες περί αναβίωσης της συνεργασίας McLaren-Honda το 2014

Η αναβίωση της ιστορικής συνεργασίας της Williams με την Renault από του χρόνου φαίνεται ότι βάζει ιδέες στους ανθρώπους της Honda περί επιστροφής στην F1 το 2014, προμηθεύοντας την McLaren με κινητήρες.

Ο συνδυασμός McLaren-Honda κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1988 ως το 1991, πριν ανατείλλει η κυριαρχία της Williams-Renault στο σπορ.

Κατά τη δεκαετία

του 2000 η Honda συμμετείχε με εξολοκλήρου δική της ομάδα στην F1, πριν αποσυρθεί εντελώς από τον χώρο στο τέλος της σεζόν 2008.

Τώρα το περιοδικό Auto, Motor und Sport χαρακτηρίζει "καλές" τις πιθανότητες μιας επανένωσης της Honda με την McLaren, με αφορμή την εισαγωγή του νέου V6 τούρμπο κινητήρα το 2014.

"Ενα υψηλόβαθμο στέλεχος είπε ότι στην Σουζούκα η Honda προετοιμάζεται τεχνολογικά για να επιστρέψει με έναν τούρμπο V6 από το 2014. Το μόνο που λείπει, είναι το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας", προσθέτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Η McLaren συνεργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την Mercedes στον τομέα του κινητήρα, όμως από τη στιγμή που ο γερμανικός κατασκευαστής έχει πλέον αποχωρήσει από την ιδιοκτησία της ομάδας, είναι πιθανό να αρχίσει να την χρεώνει για τη χρήση του τωρινού V8 2,4 λίτρων μοτέρ από το 2013.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η McLaren φέρεται να εξετάζει τις επιλογές της για τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στις οποίες ίσως είναι η Honda.

Keywords
Τυχαία Θέματα