Αλισον: Αποτυχημένο πείραμα οι πρόσθιες εξατμίσεις της R31

Ο τεχνικός διευθυντής της Lotus Renault GP, Τζέιμς Αλισον, παραδέχτηκε ότι το ρίσκο που πήρε η ομάδα του φέτος, να χρησιμοποιήσει ένα μοναδικό στην F1 κόνσεπτ, βάζοντας με τις εξατμίσεις στο πρόσθιο τμήμα του μονοθεσίου, στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.

"Το βλέπω ως ένα τολμηρό, αλλά τελικώς αποτυχημένο πείραμα", είπε ο Αλισον.

"Ημασταν η μοναδική ομάδα που υιοθέτησε ένα ντιζάιν πρόσθιων εξατμίσεων, και το κάναμε έχοντας

υψηλές βλέψεις, με βάση τα πολύ δυνατά στοιχεία από την αεροδυναμική σήραγγα.

"Αλλά από τις πρώτες δοκιμές ήταν ξεκάθαρο ότι η αποδιδόμενη κάθετη δύναμη δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε. Η σεζόν που ακολούθησε ήταν πολύ δύσκολη για όλους στο Ενστοουν.

"Αν η συγκεκριμένη διάταξη έφερνε αποτελέσματα που υποσχόταν, τότε θα ήταν σχεδόν αδύνατον να αντιγραφεί. Ομως αποδείχτηκε πολύ δύσκολη στην εξέλιξη του μονοθεσίου και είχε μια θεμελιώδη αδυναμία στις αργές στροφές, κάτι που λειτούργησε ως ένα βαρίδι για μας όλη τη χρονιά.

"Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία να προχωρήσουμε στο 2012 με τους ολοκαίνουργιους κανονισμούς για την εξάτμιση και μια ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα".

Με τις πρόσθιες εξατμίσεις, η Renault ξεκίνησε πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας βάθρα στους δύο πρώτους αγώνες σε Αυστραλία και Μαλαισία.

Ωστόσο η συνέχεια ήταν δυσανάλογη, καθώς το μονοθέσιό της έμεινε πίσω σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα οι οδηγοί της να δυσκολεύονται ακόμα και να μπουν στους βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα