H WhatsApp αρνείται τις φήμες για εξαγορά από την Google

Με μια λιτή δήλωση στο AllThingsD εκπρόσωπος της WhatsApp αρνήθηκε τις πρόσφατες φήμες περί εξαγοράς της εταιρείας από την Google σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Δημοσίευμα του DigitalTrends.com στο οποίο αναφερθήκαμε χθες απεκάλυψε ότι η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της δημοφιλέστερης, ίσως, εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp

[iTunes link].

Το ποσό της αγοράς φαίνεται να αγγίζει το $1 δις με την WhatsApp να εμφανίζεται σκληρή στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για την εξαγορά της WhatsApp – η Facebook φέρεται να ενδιαφερόταν πριν λίγους μήνες – και όχι άδικα αφού η εφαρμογή φιλοξενεί εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από εφαρμογές για το iOS, Android, Windows Phone κ.ά. ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε και μια αλλαγή στην τιμολογιακή της πολιτική.

Η εξαγορά, πάντως, της εφαρμογής από τη Google «δένει» ωραία με τις φήμες για το project Babble της εταιρείας, το οποίο από ότι φαίνεται είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ενοποίηση όλων των τρόπων επικοινωνίας (Google Talk, Hangout, Voice, Messenger, Chat for Drive, Google Talk) μεταξύ των χρηστών. Η τεχνογνωσία και η πάνω από όλα τεράστια βάση χρηστών του WhatsApp θα ήταν έδινε ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα στην Google.

Η άρνηση της εξαγοράς ενδεχομένως να αποτελεί και διαπραγματευτικό χαρτί για την WhatsApp αλλά σίγουρα ο χρόνος θα δείξει. Να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή στο iOS κοστίζει 0.89€ ενώ σε άλλες πλατφόρμες οι χρήστες θα πρέπει από εδώ και στο εξής να καταβάλλουν συνδρομή $1/χρόνο. Η εταιρεία δεν απέκλεισε την ίδια τακτική και για το iOS ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η αλλαγή θα αγορά νέους χρήστες και όχι υπάρχοντες.

[via AllThingsD]

H WhatsApp αρνείται τις φήμες για εξαγορά από την Google

Σχετικά άρθρα:

H Google ενδιαφέρεται για την εξαγορά του WhatsApp (;)Το WhatsApp αλλάζει τιμολογιακή πολιτική και γίνεται συνδρομητικό!Google+ 4.3, αναβάθμιση με νέο προφίλ και φωτογραφικά φίλτρα για το iPhone
Keywords
Τυχαία Θέματα