Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το Ubuntu στο Android

11:49 9/4/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Στο ακόλουθο κείμενο θα σας δείξουμε ένα τρόπο για να μεταφέρετε αρχεία από το Linux λειτουργικό σύστημα σας σε μια Android συσκευή, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται gMTP. Η αντιγραφή αρχείων από μια Android συσκευή θα πρέπει να είναι εύκολη, αλλά μερικές φορές δεν είναι.

Γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε έναν εύκολο και χρήσιμο τρόπο για να μεταφέρετε

αρχεία από το Ubuntu λειτουργικό σας στην Android κινητή συσκευή σας.

Ανοίξτε ένα τερματικό πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + ALT + T και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να εγκαταστήσετε κάποια απαραίτητα πακέτα:

sudo apt-get-y install MTP-εργαλεία mtpfs gmtp
Πατήστε το πλήκτρο Enter μετά την πληκτρολόγηση της παραπάνω εντολής, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί και περιμένετε μέχρι η εγκατάσταση να τελειώσει.

Όταν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί, κλείστε το παράθυρο του τερματικού και συνδέστε την Android συσκευή στο PC ή τον φορητό υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που ήταν μαζί με τη συσκευή (ναι, αυτό που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της συσκευής σας).

Τώρα, στην Android συσκευή σας σύρετε προς τα κάτω τη γραμμή κατάστασης και επιλέξτε το εικονίδιο του USB. . Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο MTP (Media Transfer Protocol), και όχι στο PTP (Picture Transfer Protocol).

Στο Ubuntu desktop σας, ανοίξτε το Unity, κάντε αναζήτηση για “gmtp” – χωρίς εισαγωγικά – και τρέξτε το, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο. Κάντε κλικ στο πλήκτρο “Connect” και στη συνέχεια θα πρέπει να δείτε τα περιεχόμενα της αποθήκευσης του Android tablet / smartphone σας.

Σε συνεργασία με το SecNews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα