Xiaomi Redmi Note 9T: 5G κινητό σε τιμή… 4G

Το πρώτο κινητό της σειράς Redmi Note με συνδεσιμότητα 5G, έρχεται με πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα διπλής SIM 5G. 

Μια ακόμα συσκευή που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη μεσαία κατηγορία έφερε στη χώρα μας η Info Quest Technologies. Το Redmi Note 9T έρχεται με έναν διόλου κρυμμένο άσο στο μανίκι του, το Dimensity 800U chipset. To SoC (System-on-Chip) της MediaTek

περιλαμβάνει το 5G modem που επιτάσσει η νέα εποχή τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5ης γενιάς, με πολυδιάστατα οφέλη που θα απολαμβάνετε όσο οι πάροχοι στη χώρα μας εξαπλώνουν την κάλυψη του 5G. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η συνδεσιμότητα 5G είναι εφικτή για δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη σειρά Redmi Note. Η τεχνολογία 4×4 MIMO και η ποικιλία κάλυψης συχνοτήτων από τις διάφορες κεραίες, προσφέρει ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Δίχως οικονομία στις επιδόσεις, χωρίς σπατάλη στην ενέργεια

Αξιοποιώντας την τεχνολογία παραγωγής των 7nm, το chipset έρχεται με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και με υψηλότατες επιδόσεις, σχεδόν διπλάσιες από αυτές του Redmi Note 8. Κύριος υπεύθυνος για τα παραπάνω είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με δύο  Cortex-A76 πυρήνες χρονισμένους στα 2.4GHz και έξι Cortex-A55 πυρήνες χαμηλότερης κατανάλωσης με ταχύτητα που αγγίζει ωστόσο τα 2.0GHz. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις της GPU, όπου η Mali-G57 MC3 μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε σύγχρονου mobile game. Τα 4GB μνήμης RAM επαρκούν για τις ανάγκες σας όσον αφορά στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών, κρατώντας αρκετές από αυτές ενεργές στο παρασκήνιο, προκειμένου να μην απαιτούνται παρά ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου για επανέλθουν στις υπηρεσίες σας όποτε τις χρειαστείτε. Ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε, ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 64GB ή στα 128GB. Εμείς δοκιμάσαμε τη δεύτερη εκδοχή, όπου μάλιστα το UFS 2.2 πρότυπο αποθήκευσης προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής αρχείων. Και στις δυο περιπτώσεις, ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιμος με κάρτα microSD. Η συσκευή, εκτός από dual band WiFi ac γενιάς, IR blaster, που τη μετατρέπει σε τηλεχειριστήριο, και Bluetooth 5.1, διαθέτει και NFC συνδεσιμότητα, κατάλληλη ακόμα και για ανέπαφες πληρωμές. Υπεράνω προσδοκιών είναι και η απόδοση του Redmi Note 9T στον ήχο, καθώς αποτελεί την πρώτη συσκευή της σειράς με διπλά ηχεία, τα οποία μάλιστα υποστηρίζουν αυτόματη εναλλαγή καναλιών ήχου L/R. Και παρόλο που η φόρτιση γίνεται μέσω USB Type-C θύρας, η υποδοχή ακουστικών 3,5mm παραμένει διαθέσιμη δίπλα της.

Φωτογραφίζοντας στα 48MP

Η τριπλή οπίσθια κάμερα χρησιμοποιεί ως κύριο αισθητήρα έναν 48MP μεγέθους μισής ίντσας, με 0,8μm μέγεθος pixel. Επιστρατεύοντας την τεχνική 4-σε-1, δημιουργείται ένα τετραπλάσιο Super Pixel μεγέθους 1,6μm, ικανό να αντιστοιχήσει ακριβέστερη πληροφορία σε κάθε τελικό pixel της φωτογραφίας σας, σε περίπτωση που οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ευνοϊκές. Ο 2MP αισθητήρας βάθους χρησιμεύει στα πορτρέτα, αναβαθμίζοντας το bokeh εφέ στις λήψεις σας, ενώ όταν το θέμα σας βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων εκατοστών, ο macro φακός αναλαμβάνει δράση. Οι επιδόσεις στη φωτογραφία επωφελούνται αισθητά από το Dimensity 800U SoC και τον εξελιγμένο ISP του που επωμίζεται τη διαχείριση των πεπραγμένων κάθε κάμερας. Για τις selfies σας και τις βιντεοκλήσεις μια μικρή οπή στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης φιλοξενεί μια κάμερα 13MP, ικανή να καταγράψει βίντεο 1080p στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αν οι απαιτήσεις σας σε βίντεο είναι μεγαλύτερες, η κύρια κάμερα μπορεί να φτάσει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε Full HD ανάλυση και τα 30fps σε 4Κ.

Ανθεκτική κατασκευή με ελκυστική σχεδίαση

Το νέο Redmi Note 9T ξεχωρίζει για το καμπυλόγραμμο Unibody 3D πίσω μέρος, στο οποίο κυριαρχεί το ανάγλυφο πολυανθρακικό πλαστικό που προσδίδει μια αίσθηση στιβαρότητας, η οποία ενισχύεται και από την ανθεκτική σε πιτσιλιές νανοκεραμική επίστρωση. Ο πλευρικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο power button, αφήνοντας την τριπλή κύρια κάμερα να μονοπωλήσει την προσοχή στην πλάτη της συσκευής. Περικυκλωμένο από έναν επιβλητικό ασημί δακτύλιο, το camera-bump φιλοξενεί τους τρεις φακούς παρέα με το LED φλας, σε μια συμμετρική και ευχάριστη στο μάτι διάταξη. Στην πρόσοψη, τις 6,53 ίντσες της FHD + DotDisplay οθόνης προστατεύει το ανθεκτικό Corning Gorilla Glass 5. Το Redmi Note 9T διατίθεται σε δύο αποχρώσεις, Nightfall Black και Daybreak Purple, με την τελευταία να αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή χρωματική πρόταση.

Αυτονομία… μετά φορτιστή

Κόντρα στη μόδα της εποχής που θέλει τους φορτιστές σιγά-σιγά να αφαιρούνται από τη συσκευασία των smartphone, η Xiaomi επιλέγει να συμπεριλάβει στο κουτί του Redmi Note 9T έναν ταχυφορτιστή που υπερβαίνει μάλιστα τις ικανότητες της μπαταρίας! Τα 22,5W, λοιπόν, του κατάλευκου fast charger είναι υπεραρκετά για να ικανοποιήσουν τη 18W γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας των 5.000mAh, ώστε να πιάσετε έως και το 33% σε μόλις 30 λεπτά. Για την ενεργειακή κατανάλωση της συγκεκριμένης συσκευής, τα 5.000mAh είναι μια χωρητικότητα παραπάνω από επαρκής, για να αποφύγετε τις συχνές φορτίσεις. Συνυπολογίστε πως η μπαταρία υψηλού κύκλου φόρτισης προσφέρει και αυξημένη διάρκεια ζωής χωρίς αισθητή υποβάθμιση των επιδόσεων για σχεδόν τρία χρόνια.

Μας άρεσεΕξαιρετικό chipset με 5G συνδεσιμότηταΜπαταρία 5.000mAh και ταχυφορτιστής στη συσκευασία
Δεν μας άρεσεΘεωρούμε χρησιμότερο έναν υπερευρυγώνιο φακό από τον macroΤεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.53 ιντσών IPS LCD FHD+ DotDisplay, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixels με Corning Gorilla Glass 5

Επεξεργαστής: Octa-core MediaTek Dimensity 800U 5G (7nm) με 2x [email protected] & 6x [email protected], GPU Mali-G57 MC3

Μνήμη: 4GB LPDDR4x RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 64GB UFS 2.1 ή 128GB UFS 2.2, επεκτάσιμος με κάρτα microSD

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 48MP 1/2” μέγεθος αισθητήρα, 0,8μm μέγεθος pixel (1,6μm 4-σε-1 Super Pixel) με ευρυγώνιο φακό f/1.79, PDAF, HDR + 2MP macro f/2.4m 4εκ. απόσταση focus, 1,75μm μέγεθος pixel + 2MP αισθητήρας βάθους f/2.4, 1,75μm μέγεθος pixel,  video κύριας κάμερας 4K@30fps 1080p@60fps και selfie camera 13MP με f/2.25, video 1080p@30fps, slow-motion 720p@120fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual band WiFi, Bluetooth 5.1, NFC

Extras: A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, Type-C USB 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο power button, FM radio, υπέρυθρες (IR blaster), 3.5mm υποδοχή ακουστικών, διπλά στερεοφωνικά ηχεία

Δίκτυο:  5G

Μπαταρία: 5.000mAh (18W Fast Charging /22,5W φορτιστής στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 10 με MIUI 12

Διαστάσεις: 161,9×77,3×9,05 χιλ.

Βάρος: 199 γρ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα