Τα εξωτερικά agencies σημαντικά για τις ATL creative ανάγκες, αναφέρουν 82% των IHA

Ζωτική σημασία για τις above the line creative ανάγκες τους θεωρεί ότι έχουν τα εξωτερικά agencies το 82% των in-house agencies (IHAs), ενώ 64% τα αντιμετωπίζουν ως συνεργάτες παρά αντιπάλους, αναφέρουν τα αποτελέσματα έρευνας του In-House Agency Leaders Club.

Η In-House Agency Benchmarking Survey 2023, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Adobe, αποκάλυψε

τα ευρήματα της πρώτης συγκριτικής αξιολόγησής για τα IHAs στο Ηνωμένο Βασίλειο και την περιοχή EMEA.

Εκτός από το προαναφερόμενο 82% το οποίο απευθύνεται σε εξωτερικούς συνεργάτες, σχεδόν 60% των IHAs καθίστανται πιο εξειδικευμένοι σε επίπεδο ικανοτήτων και εργάζονται και στην ATL διαφήμιση. Επιπλέον, παρά τις οικονομικές πιέσεις, τα περισσότερα σχεδιάζουν να ενισχύσουν το δυναμικό τους την ερχόμενη χρονιά.

Εξάλλου, βρέθηκε ότι το in-housing εμποδίζεται από την έλλειψη ικανοτήτων senior strategy, με μόλις 35% των συμμετεχόντων να έχουν αυτήν τη στιγμή κάποια ικανότητα σε επίπεδο planning και μόλις 22% να διαθέτουν Strategy Director ή κάποια αντίστοιχο στέλεχος.

Το In-House Agency Leaders Club σημείωσε ότι τα IHAs αντιμετωπίζουν τα εξωτερικά agencies ως συνεργάτες, «οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε δεξιότητες και ταλέντο, μπορούν να παράσχουν μια φρέσκια προοπτική και να προσφέρουν γνώση και τεχνογνωσία».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα