Η Shell «ένοχη» για greenwashing;

Αρκετές καμπάνιες της Shell απαγόρευσε η Advertising Standards Authority (ASA), λόγω παραπλανητικών ισχυρισμών της εταιρείας για το πόσο «καθαρή» είναι η ενέργεια που παράγει. Ήδη απαγορεύτηκαν τρεις διαφημίσεις του 2022, εκ των οποίων μια τηλεοπτική, ένα πόστερ το οποίο είχε αναρτηθεί στο Μπρίστολ και μια στο YouTube.

Η ASA αποφάσισε ότι κάθε διαφήμιση απέκρυπτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο της Shell στη

ρύπανση από ορυκτά καύσιμα, ενώ, παράλληλα, προσπαθούσε να δώσει την εντύπωση ότι τα προϊόντα χαμηλών εκπομπών αερίων κατελάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της από ό,τι σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση, καμία από τις διαφημίσεις αυτές δεν μπορούν να προβληθούν με την τρέχουσα μορφή τους. Από την πλευρά της, η Shell αντιπαρήλθε των ευρημάτων, με εκπρόσωπό της να δηλώσει στο BBC ότι «επρόκειτο για μια κοντόφθαλμη απόφαση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο του Ηνωμένου Βασιλείου προς την ανανεώσιμη ενέργεια».

Και προσέθεσε: «Καμία ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να επιτύχει εάν το κοινό δεν έχει επίγνωση των εναλλακτικών που διατίθενται. Αυτό προσπαθούν να δείξουν οι διαφημίσεις μας και γι’ αυτό μας απασχολεί η απόφαση αυτή».

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα