H MullenLowe με νέο global positioning και ταυτότητα

Η MullenLowe παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια ταυτότητα και ένα ανανεωμένο positioning που δημιουργήθηκε για να ενώσει το δίκτυο σε 57 αγορές παγκοσμίως και να το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό.

«Η MullenLowe βλέπει το χταπόδι να εξελίσσεται από μια λειτουργική μασκότ σε ένα like-minded πνεύμα που οπτικά αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες πρέπει να αναπτύσσονται σήμερα», όπως επισημαίνει.

Το νέο positioning υποστηρίζεται από έρευνα που αποκαλύπτει ότι οι καινοτόμες μάρκες αναπτύσσονται με διπλάσιο

ρυθμό από τους ανταγωνιστές τους και οι μάρκες που συνεχίζουν να καινοτομούν, αναπτύσσονται επτά φορές πιο γρήγορα. «Το icon μας αποτελεί την τέλεια μεταφορά. Το χταπόδι έχει επιβιώσει πάνω από 300 εκατομμύρια χρόνια ακριβώς λόγω της ρευστότητάς του και της ικανότητάς του να προσαρμόζεται.

Είναι ο μόνος οργανισμός που συστηματικά αναδιαμορφώνει το δικό του DNA – ένα μοντέλο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και τα brands σήμερα», λέει η Kristen Cavallo, CEO της MullenLowe Global. Η νέα ταυτότητα της μάρκας δημιουργήθηκε από την MullenLowe US με επικεφαλής τον υπεύθυνο design, João Paz. «Θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι εταιρείες στον κόσμο. Το χταπόδι μας δεν φοβάται την αλλαγή. Είναι στη φύση του, στο DNA του.

Αγκαλιάσαμε την ιδέα με μια πλήρως παραγωγική ταυτότητα, σχεδιασμένη για να δείχνει εξατομίκευση σε κλίμακα», λέει ο Paz. Η MullenLowe προσκαλεί τους περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως να σχεδιάσουν το δικό τους χταπόδι χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή εφαρμογή.

Επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύσουν το χταπόδι για υπογραφές email, εικονίδια κοινωνικής δικτύωσης και προφίλ, ακόμη και το φόντο ενός Apple Watch. Το ρευστό χταπόδι συνδυάζεται με ένα bespoke λεκτικό σήμα που είναι αυστηρό, αξιόπιστο και σταθερό στη λογική επεξεργασίας Serif.

Εκτός από όλες τις επιμέρους προσαρμογές, δημιουργήθηκε ένα μοτίβο που αντιπροσωπεύει τη συμπερίληψη και τη συνένωση όλων των μοναδικών εκφράσεων και των ανθρώπων που αποτελούν κομμάτι της MullenLowe. Η ταυτότητα έχει εξαπλωθεί σε όλα τα επικοινωνιακά σημεία επαφής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του website και των social media.

Keywords
Τυχαία Θέματα