Συνεχίζεται το «Plastic Free Greece» από Lidl Ελλάς και Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδης

Καθιστώντας την προστασία του πλανήτη κατευθυντήρια αρχή των ενεργειών της, η Lidl Ελλάς συνεχίζει, για 5η χρονιά, το έργο του προγράμματος «Plastic Free Greece» σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτω από την εθνική καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης».

Σημειώνεται πως, από την έναρξη της δράσης τον Ιούνιο του 2020, έχουν συλλεχθεί 5.871 κιλά απορριμμάτων, συγκεκριμένα 1.050

κιλά στους παράκτιους και 4.821 κιλά στους υποθαλάσσιους καθαρισμούς. Το ταξίδι συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2024, με 8 Plastic Free προορισμούς.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι εκστρατείες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν και σε περιοχές όπου η Lidl Ελλάς έχει παρουσία με logistics centers, στην Αττική (Καλύβια Θορικού), στη Θεσσαλονίκη (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου), στα Τρίκαλα και στην Πάτρα. Επιπλέον, η ομάδα του προγράμματος θα επισκεφθεί τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τη Ρόδο, υλοποιώντας δράσεις κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα