Οι κορυφαίες διακρίσεις σε Giochi Preziosi Hellas και Miniverse

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Toys Awards 2024. Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, από την Boussias Events, τα Toys Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών που μέσα από την καινοτομία

και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν μία ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς (σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά), αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, τη δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην τελετή απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού.
Οι εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα που κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας τα Platinum Βραβεία της απονομής ήταν οι:

Giochi Preziosi Hellas με την υποψηφιότητα Smartball-SoccerbotMy Greek Games + Trefl με την υποψηφιότητα Wood Craft puzzle seriesSpin Master με την υποψηφιότητα Kinetic Sand Squishmotion 2024

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου:

η Giochi Preziosi Hellas αναδείχθηκε Company of the Year καιη Miniverse αναδείχθηκε Brand of the Year.

Συνολικά, διακρίθηκαν 11 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.
Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: Giochi Preziosi Hellas, Gric Group AE, Inventors – Ακαδημία Ρομποτικής και Καινοτομίας – Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Just Toys, Lalakooki – Lifestyle for minis & mamas, Manopoulos Handcrafted Chess – Backgammon and Luxury Games, MGA Entertainment Greece, My Greek Games + Trefl, Spin Master, Έφη Γαβρήλου και Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ.

Η βραδιά της απονομής των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «H παγκόσμια αγορά παιδικών παιχνιδιών έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τις προβλέψεις να δείχνουν μια συνεχιζόμενη ανοδική πορεία. Μέχρι το 2028, η αγορά αναμένεται να φτάνει σε αξία τα 17,19 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,97% έως τότε. Οι κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν στην αγορά του παιχνιδιού και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου είναι: Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα παραδοσιακά παιχνίδια με διαδραστικές λειτουργίες, εικονική πραγματικότητα και εκπαιδευτικές εφαρμογές/ Τα έξυπνα παιχνίδια στα οποία οι κατασκευαστές ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη/ H έμφαση στη βιωσιμότητα καθώς τα παιχνίδια γίνονται «πράσινα», φιλικά προς το περιβάλλον και οι εταιρείες δείχνουν να σέβονται την αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών/ Η ισχυροποίηση της θέσης των παραδοσιακών παιχνιδιών με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τα σετ κατασκευών και τα παζλ για τις νεότερες γενιές. Αυτό οφείλεται στην προτίμηση των Millennials για τα παιχνίδια “παλιάς σχολής” στις κοινωνικές συγκεντρώσεις».

Στη συνέχεια, o Δρ Ηλίας Βασιλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Toys Awards 2024, Γλωσσολόγος – Ειδικός Παιδαγωγός PhD, MSc SEN, PgCert in Behaviour Management, University of Athens, Nottingham Trent University, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά του, αναφέροντας: «Τα παιχνίδια δεν είναι απλώς αντικείμενα διασκέδασης.

Είναι εργαλεία μάθησης, μέσα έκφρασης και γέφυρες που συνδέουν τις γενιές. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αναπτύσσονται, ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και μαθαίνουν τις βασικές αξίες της ζωής. Οι στιγμές παιχνιδιού διαμορφώνουν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και τις δεξιότητές τους. Το παιχνίδι είναι θεμελιώδης παράγοντας για την ανάπτυξη του παιδιού και επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής του. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με άλλους, να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να επικοινωνούν. Αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ενσυναίσθηση και η κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων. Το παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους και να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και τις δυσκολίες. Μέσα από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, μπορούν να επεξεργαστούν εμπειρίες και να βρουν λύσεις σε προβλήματα. Μέσα από τη δημιουργική έκφραση που προσφέρει, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν φανταστικούς κόσμους, να εφεύρουν ιστορίες και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία – τους κριτές μας, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και φυσικά τους κατασκευαστές παιχνιδιών. Χάρη σε εσάς, μπορούμε να δούμε τη μαγεία του παιχνιδιού να ζωντανεύει και να εμπνέει την επόμενη γενιά. Τελειώνοντας, ας θυμόμαστε πάντα ότι το παιχνίδι είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να προάγουμε τη σημασία του παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών μας, προσφέροντάς τους τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες και ευκαιρίες για ανάπτυξη».

Τιμητικά βραβεία
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων των Toys Awards 2024, όπου ο Ευγένιος Τριβιζάς, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του σε γονείς και παιδιά, και ο Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, Καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων και τη σημασία του παιχνιδιού μέσα από το συνολικό επιστημονικό του έργο.

«Τα δικά μου παιχνίδια ήταν εκείνα που πυροδότησαν τη φαντασία μου»
Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου του, ο Ευγένιος Τριβιζάς ανέφερε: «Μου έδωσε μεγάλη χαρά η τιμητική διάκριση των Toys Awards, και ακόμα μεγαλύτερη η ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε ανθρώπους που ασχολούνται με το παιχνίδι, κάτι καθοριστικό στη ζωή κάθε παιδιού. “Τα παιχνίδια είναι οι λέξεις των παιδιών και το παιχνίδι η γλώσσα τους” έχει πει ο Garry Landreth, ιδρυτής του Κέντρου Παιγνιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας. Τα δικά μου παιδικά παιχνίδια ήταν εκείνα που πυροδότησαν τη φαντασία μου και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλά από τα βιβλία μου. Στη χθεσινή τελετή παρουσίασα στους καλεσμένους μερικά από αυτά τα παιχνίδια, όπως ένα μουσικό ανθρωπάκι που κρύβει στην καρδιά του μια μικρή μελωδία. Όταν το κουνάς, ηχεί ένα καμπανάκι. Πίστευα ότι ερχόταν από τη Χώρα της Μουσικής και ότι το απειλούσαν οι Δράκοι της Σιωπής. Μόνο με κλειστά παράθυρα και κλειδωμένες πόρτες τολμούσα να το κουνήσω. Όταν είχε ένα ατύχημα και έχασε τη μύτη του, επινόησα γι’ αυτό μια συντροφιά, απαρτιζόμενη από χαρακτήρες που κάτι τους έλειπε, μεταξύ των οποίων έναν έφαντα, δηλαδή έναν ελέφαντα χωρίς προβοσκίδα, έναν κοτάγκο, δηλαδή έναν ουρακοτάγκο χωρίς ουρά, και μια έλισσα, δηλαδή μια μέλισσα χωρίς κεντρί. Όλοι τους βρήκαν αργότερα τη θέση τους σε παραμύθια και θεατρικά μου έργα. Στο τελευταίο μου μάλιστα, μυθιστόρημα, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με τίτλο “Η Μεγάλη Άρκτος” πρωταγωνιστούν ένα κορίτσι και το παιχνίδι της, ένα αρκουδάκι, και περιγράφεται η μυστική τους σχέση με τον μακρινό αστερισμό στον γεμάτο μαγεία έναστρο ουρανό».

«Πολύ σημαντικός ο ψηφιακός εγγραμματισμός»
Με τη σειρά του ο Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, ο οποίος επίσης έλαβε τιμητικό βραβείο δήλωσε: «Κατά γενική παραδοχή, η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή την τελευταία δεκαετία και επιδεινώθηκε αισθητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ώστε να παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, κατάθλιψης, κοινωνικής απομόνωσης και προβλήματα σε σχέση με τη σχολική επίδοση. Επιπρόσθετα, έχει επισημανθεί αύξηση των επιπέδων στρες στις ομάδες αυτές, τα οποία οφείλονται στις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, όπως η απώλεια ενός γονέα ή φροντιστή, καθώς και ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, τη φτώχεια, την απουσία υγειονομικής περίθαλψης και εκπαιδευτικών ευκαιριών. Είναι γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των ποσοστών στρες σε παιδιά και εφήβους με τον Ακαδημαϊκό Γεώργιο Χρούσο να αναφέρει τον βαθμό στον οποίο το στρες δύναται να αλλάξει το ανθρώπινο γονιδίωμα, προσθέτοντας ότι τα παιδιά που ανήκουν στις λεγόμενες γενιές Ζ και Άλφα, τις γενιές δηλαδή του διαδικτύου, έχουν απολέσει την επαφή με τον έξω κόσμο και εμφανίζουν ποικίλα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως κοινωνική ανωριμότητα και έλλειψη διάθεσης για μετάβαση στην ενήλικη ζωή. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η χρήση των κοινωνικών δικτύων για πολλές ώρες είναι δυνατό να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε διαδικτυακό εκφοβισμό και αποπλάνηση, προβλήματα στον ύπνο, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα και έκθεση σε ακατάλληλο υλικό.

Βάσει των ανωτέρω, καθίσταται πολύ σημαντικός ο ψηφιακός εγγραμματισμός για τα παιδιά και τους έφηβους/-ες, ώστε όχι μόνο να μπορούν να αναζητούν και να εντοπίζουν την κατάλληλη πληροφορία, αλλά να είναι σε θέση να την αξιολογούν κριτικά, να κάνουν ορθολογική χρήση του διαδικτύου και να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως ψηφιακοί σύγχρονοι πολίτες».

Γιώργος Παππάς, Marketing & Communications Director, Giochi Preziosi

Του Company Of The Year
Giochi Preziosi
«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά τα καλύτερα παιχνίδια»
«Τα ελληνικά Toys Awards έχουν γίνει πλέον θεσμός για τον κλάδο του Παιχνιδιού στην Ελλάδα και κάθε χρόνο γίνονται καλύτερα. Η Giochi Preziosi Hellas έχει υποστηρίξει από την αρχή τα ελληνικά Toys Awards, καθώς θεωρούμε ότι οι προσπάθειες των επαγγελματιών του κλάδου πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται. Η βράβευση της Giochi Preziosi Hellas για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως “Toy Company of the Year” μας τιμά ιδιαίτερα και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Όλη η ομάδα της Giochi Preziosi Hellas προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί, σκληρά, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο μας, ώστε να μπορεί να βρίσκει και να προσφέρει στους μικρούς καταναλωτές τα καλύτερα παιχνίδια, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αξίες που ορίζει η αποστολή της, και να ανταποδώσει στο μέγιστο την εμπιστοσύνη που της δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο αυτό το βραβείο όσο και οι υπόλοιπες διακρίσεις που είχαμε στα Toys Awards 2024, ανήκουν σε όλη την οικογένεια των καταπληκτικών ανθρώπων της Giochi Preziosi Hellas, και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να ψάχνουμε και να βρίσκουμε καινοτόμα, ασφαλή και διασκεδαστικά παιχνίδια για τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές, τα παιδιά».

Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Managing Director Greece ,Cyprus, Turkey and MEA markets | MGA Entertainment

Του Brand Of The Year
Miniverse
«Το αποτέλεσμα έρευνας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και εμπορικής προσέγγισης»
«Εκ μέρους της MGA Ελλάδος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την εταιρεία Boussias, για τη φιλοξενία, την προετοιμασία και την οργάνωση των βραβείων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο, για την MGA Ελλάδος, στα 2 χρόνια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά, να παραλαμβάνει αυτό το βραβείο, είναι η επιβράβευση και το αποτέλεσμα έρευνας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και εμπορικής προσέγγισης. Είναι τα συστατικά επιτυχίας και του DNA του ιδιοκτήτη και CEO της MGA Inc, Isaac Larian. Επίσης, θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω προσωπικά τα στελέχη της ομάδας μας, για τη δέσμευση, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα, που συνέβαλαν να λάβουμε αυτή τη διάκριση. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και να υπενθυμίσω σε όλους μας, τα βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη του κλάδου μας: Προσφέρει απλόχερα στιγμές χαράς, είναι η πιο δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά μας, είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση οικογενειακής ψυχαγωγίας και δημιουργεί μοναδικές αναμνήσεις και συναισθήματα».

Elisa Anchisi, Spin Master Head of Marketing Italy & Greece

Platinum Award – Χώρος Δημιουργικού Παιχνιδιού
Spin Master
«Απόδειξη της καινοτομίας στην αγορά παιχνιδιών και της σημαντικής επένδυσης»
«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να λάβω αυτό το βραβείο για την Kinetic Sand, μια από τις πιο σημαντικές, στρατηγικά μάρκες της Spin Master. Από το 2014, η Kinetic Sand έχει καθιερωθεί ως η μαγευτική άμμος που παιδιά και γονείς απλά δεν μπορούν να αφήσουν από τα χέρια τους. Αρχικά, η Kinetic Sand αναπτύχθηκε για να κάνει το παιχνίδι με άμμο λιγότερο ακατάστατο και έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια απαλή άμμο που κολλάει μαγικά και μπορεί ο οποιοσδήποτε εύκολα να τη διαμορφώσει με τα χέρια του. Είτε κάποιος τη χρησιμοποιεί για να την ανακατεύει και να την κόβει, να φτιάχνει ουράνια τόξα και κάστρα, είτε απλά την πιάνει με τα χέρια του, η Kinetic Sand πυροδοτεί τις αισθήσεις μέσα από τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει.
Η αναγνώριση με αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη της καινοτομίας της Spin Master στην αγορά παιχνιδιών και της σημαντικής επένδυσης που έχει κάνει από την είσοδό της στην ελληνική αγορά το 2019».

Χρήστος Παπαχρήστου, Συνιδρυτής, My Greek Games

Platinum AwardΠαζλ, Wood Craft Puzzle Series
My Greek Games + Trefl
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πάθος»
«Είναι μεγάλη η χαρά να βραβευόμαστε για μια ακόμη χρονιά στα Toys Awards, στη μεγάλη αυτή γιορτή για το παιδί και το παιχνίδι. Αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας και της αφοσίωσης που επενδύουμε στη δημιουργία αλλά και στην επιλογή παιχνιδιών που ενθαρρύνουν τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την εκπαιδευτική αξία. Η συνεργασία μας με την Trefl, μια εταιρεία με παγκόσμια αναγνώριση, είναι ένας σημαντικός πυλώνας για εμάς. Η ποιότητα των παζλ και των παιχνιδιών, η προσεκτική επιλογή υλικών και η συνεχής καινοτομία αποτελούν
τον κοινό μας οδηγό και μαζί πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλές δημιουργικές ανακαλύψεις. Κάθε παζλ της σειράς, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πάθος για να προσφέρουμε τα καλύτερα παιχνίδια στους μικρούς αλλά και μεγάλους μας φίλους».

Πίνακας Νικητών

Keywords
hellas, hellas, μαΐου, hotel, toys, ελλαδα, greek, games, wood, craft, puzzle, master, group, lifestyle, chess, συγκοινωνιες, project, βιωσιμότητα, σετ, παζλ, οφείλεται, phd, msc, athens, επηρεάζει, προσφορες, εκπα, θεατρο, εκπτωσεις, cyprus, turkey, εταιρεία, dna, ceo, head, italy, award, παπαχρηστου, ρια αντωνιου, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κλειστα επαγγελματα, ομαδα διας, αξια, τονια αντωνιου, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, αλφα, εκπα, εργαλεια, παιχνιδια, υγεια, φτωχεια, ceo, cyprus, dna, games, msc, turkey, αγορα, αγχος, αυξηση, αμμος, αναμνησεις, απλα, απωλεια, ατυχημα, βαθμολογια, βιωσιμότητα, βραδια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, γλωσσα, γονεις, δυναμη, δρακοι, ευκαιρια, ευκολα, εκθεση, εκφραση, ελλειψη, εργα, επηρεάζει, ερευνες, εταιρεία, ευγενιος τριβιζας, ζωη, ζωης, υπηρεσιες, υπνο, η τελετη, ισορροπια, εκδοσεις, κεντρι, μαγεια, μαΐου, μελωδια, μελισσα, μυθιστορημα, μυτη, ομαδα, παντα, οικογενεια, οφείλεται, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδια, παζλ, παθος, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, πορτες, προβληματα, σετ, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, στιγμα, τεξας, τοξα, φαντασια, φυσικα, φτανει, χαρα, ωρες, athens, group, award, chess, craft, δικαιωματα, εξυπνα, ελληνικα, εμφαση, puzzle, wood, γιορτη, greek, head, hotel, χωρα, ιδιαιτερα, project, italy, καρδια, λεξεις, lifestyle, master, ομαδες, ουρα, ουρανια, παιχνιδι, phd, toys, υλικο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα