Συμφωνίες και συγχωνεύσεις στα περιφερειακά κανάλια της Αττικής

Έντονη κινητικότητα εν όψει εκλογών σημειώνεται στα περιφερειακά κανάλια της Αττικής, που μπαίνουν στο στόχαστρο υφιστάμενων και νέων καναλαρχών με υψηλές αξιώσεις. Μετά το deal εξαγοράς του Action 24 από τους νεοεισερχόμενους στον χώρο των media επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, κινητοποιούνται και άλλες δυνάμεις. Η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη προχωρά σε συμφωνία-σύμπραξη με τον Διονύση Παναγιωτάκη

ο οποίος εξαγόρασε το Channel 9 και το συγχωνεύει με το One Channel.

Μέσω το νέου deal, το ενημερωτικό κανάλι του Β. Μαρινάκη, One το οποίο εκπέμπει για την ώρα διαδικτυακά και μέσω της Cosmote και της Nova, αποκτά επίγεια συχνότητα και θα μεταδίδεται κανονικά στην ελεύθερη τηλεόραση. Το ανανεωμένο One μετακομίζει πλέον στα παλιά κτήρια του Action 24 (το οποίο πούλησε ο Δ. Παναγιωτάκης στους Μπάκο-Καϋμενάκη), ενώ ειδησεογραφικά θα ενισχύεται από το δυναμικό του Mega. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το One θα αξιοποιεί και εκπομπές και σειρές από την πλούσια ταινιοθήκη του Mega για να καλύψει ώρες προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, η Άλτερ Έγκο εκτός από το Mega αποκτά ένα ακόμα ελεύθερο –πλην περιφερειακό- κανάλι που ενόψει εκλογών θα δώσει έμφαση σε πολιτικά πάνελ, καθώς δεν προβλέπεται λόγω σφοδρού ανταγωνισμού να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα του Mega που με τις σειρές θα φέρνει τα έσοδα.

Την ίδια στιγμή, στο έτερο στρατόπεδο του νέου Action 24 των Μπάκου-Καϋμενάκη στήνεται ήδη το νέο πρόγραμμα με φουλ ενημέρωση. Οι προσπάθειες της νέας διοίκησης να προσεγγίσει δημοσιογράφους από το Mega, το Star και τον Alpha έφεραν αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και η πλευρά Βαρδινογιάννη έθεσε βέτο στους Μπάκο-Καϋμενάκη να μην πλησιάσουν δικά τους στελέχη της ενημέρωσης και παρουσιαστές. Στο άρμα του Action 24 που πλέον μετακομίζει και θα στεγάζεται στα στούντιο Alfa στα Μελίσσια θα προσαρτηθεί ένα ακόμα περιφερειακό κανάλι, το Attica.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μπάκος- Καϋμενάκης έχουν συνάψει συμφωνία για ενοικίαση χρόνου στο Attica και σχεδιάζουν να λειτουργήσουν παράλληλα και τα δύο περιφερειακά κανάλια της Αττικής με διαφορετική πολιτική γραμμή στο καθένα για να καλύψουν όλο το φάσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμφωνίες, Αττικής,symfonies, attikis