Σε πιλοτική δοκιμή το Audi Urban Purifier

Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, η Audi συνεργάζεται με τη Mann+Hummel για την εξέλιξη και κατασκευή ενός φίλτρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα συλλέγει τα μικροσωματίδια από τον περιβάλλοντα χώρο.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής πιλοτικής φάσης, τα αποτελέσματα έδειξαν βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις, τόσο κατά την οδήγηση, όσο και κατά τη διαδικασία φόρτισης. Η συγκεκριμένη καινοτόμος τεχνολογία θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Greentech στο Λονδίνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και θα συνεχιστεί για μια

περίοδο τεσσάρων ακόμα ετών.

Ο Fabian Groh, Project Manager στην ανάπτυξη συστημάτων της Audi AG, εξηγεί: «Αυτό το φίλτρο μικροσωματιδίων αποτελεί παράδειγμα της επιδίωξης της εταιρείας να καινοτομήσει και πάλι προς όφελος όλων και μιας επιτυχημένης συνεργασίας με εξειδικευμένους προμηθευτές».

Το φίλτρο βρίσκεται εμπρός από το ψυγείο, με αποτέλεσμα να απαιτούνται λίγες τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο, διατηρώντας χαμηλά τα κόστη, όπως τονίζεται. Ο έλεγχός του γίνεται μέσω της ρυθμιζόμενης πτέρυγας που ψύχει τον αέρα, ενώ η λειτουργία του είναι παρόμοια με την αντίστοιχη μιας ηλεκτρικής σκούπας. Διατηρώντας τις ίδιες μηχανικές αρχές, τα μικροσωματίδια παραμένουν κολλημένα στο φίλτρο και ο αέρας εξακολουθεί να ρέει μέσα από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Audi Urban Purifier,