Μεγαλώνει το WFA Planet Pledge στην Ελλάδα

Τέσσερις ακόμα εταιρείες, οι Danone, Mastercard, Pepsico και Unilever ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις εταιρείες Ikea και Κωτσόβολος -που πρώτες υποστήριξαν στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτοβουλία για το περιβάλλον «PlanetPledge»- και δεσμεύτηκαν να χρησιμοποιήσουν τη

δύναμη του marketing για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

O ΣΔΕ συμμετέχει επίσημα στην πρωτοβουλία Planet Pledge της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ, τα τελευταία χρόνια, έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό δράσεων για θέματα βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση του Global Marketer Conference 2022 με μηδενικό waste τροφίμων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Το Planet Pledge αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WFA για να γίνει το marketing δύναμη θετικής αλλαγής για το περιβάλλον, τόσο εσωτερικά στις εταιρείες, όσο και προς τους καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν σήμερα 29 διεθνή brands και 27 εθνικοί Σύνδεσμοι, όπως ο ΣΔΕ.

«Η βιωσιμότητα και η σχέση της με το marketing και την επικοινωνία, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ΣΔΕ, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες του Better Marketing, που, εδώ και δύο χρόνια, αποτελεί το purpose του Συνδέσμου. To Planet Pledge είναι μία οργανωμένη προσπάθεια να “χρησιμοποιήσουμε” το marketing για το καλό του πλανήτη και της κοινωνίας. Είμαστε περήφανοι που ήδη έξι σημαντικές εταιρείες στηρίζουν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα και ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε όλες όσες δρουν ή επιθυμούν να δεσμευτούν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα