Οι search ads της Google επέστρεψαν στην ανάπτυξη

Τα έσοδα της Google ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, ενισχυμένα από το business των search ads, που επέστρεψε στην ανάπτυξη. Τα έσοδα για την εταιρεία αυξήθηκαν κατά 3% το πρώτο τρίμηνο του 2023 στα 69,8 δισ. δολάρια έναντι 68 δισ. δολαρίων, την ίδια περίοδο το 2022.

Τα έσοδα του search business

της Google αυξήθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, στα 40,4 δισ. δολάρια, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Αυτή η επίδοση ακολούθησε μια περίοδο πτώσης τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, η οποία θεωρήθηκε σημάδι επιβράδυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ψηφιακών διαφημίσεων σε όλους τους τομείς.

Ο Chief Business Officer της Google, Philipp Schindler, ανέφερε στους επενδυτές σε τηλεφώνημα την Τρίτη, 25 Απριλίου ότι η ανάπτυξη στο business των search ads αντικατοπτρίζει «μια αύξηση στους κλάδους ταξιδιών και λιανικής, που αντισταθμίζεται εν μέρει από τη μείωση των οικονομικών, των Μέσων Ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας». Επιπλέον, σε άλλη περίσταση, ο CEO της Google, Sundar Pichai, επεσήμανε το momentum του Cloud, το οποίο κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά.

(Πηγή: Μarketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα