ΗΠΑ: Σύσταση επαγγελματικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των creators

Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε η Creators Guild of America (CGA), η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «professional service organization», με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημιουργών. Όπως ξεκαθαρίζεται, δεν θα δρα ως όργανο συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε θα προκηρύσσει απεργίες, ωστόσο θα προσφέρει οφέλη «παρόμοια με αυτά των συνδικάτων».

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση θα επιδιώξει να στηρίξει του δημιουργούς προσφέροντας τους οφέλη, όπως παροχή εκδηλώσεων δικτύωσης και συνεργασία με brands και studios

για την υπεράσπιση μιας δίκαιης αμοιβής. Η ιδιότητα του μέλους δεν αφορά μόνο τους influencers. Η CGA είναι, επίσης, ανοικτή σε videographers, designers, photographers και άλλους επαγγελματίες που απασχολούνται στην «εφοδιαστική αλυσίδα της οικονομίας των δημιουργών».

Ο ιδρυτής της, Daniel Abas, συγκρίνει το πλήθος των επαγγελματιών της δημιουργίας περιεχομένου με αυτό της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Οι δημιουργοί (influencers, online personalities και gamers) μπορούν να γίνουν μέλη εφόσον διαθέτουν τουλάχιστον 15.000 followers ή έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες με brands αξίας 15.000 δολαρίων ετησίως.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα