Η ψηφιακή εποχή του ESG στο επίκεντρο του Athens Sustainability Forum 2023

Για 13η συνεχή χρονιά, η Global Sustain διοργάνωσε το Sustainability Forum, το event για το ESG, τις υπεύθυνες χρηματοδοτήσεις και βιώσιμες επενδύσεις, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο Forum συμμετείχαν ως ομιλητές, ειδικοί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης από διεθνείς οργανισμούς και στελέχη μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους.

Ενδεικτικά, το συνέδριο άνοιξε

ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, ο οποίος μίλησε για το μέλλον του ESG και την ανάγκη υιοθέτησης ψηφιακών εργαλείων για τη συλλογή, παρακολούθηση και δημοσιοποίηση της, πλέον υποχρεωτικής, αξιολόγησης ESG απόδοσης μιας επιχείρησης -ανεξαρτήτου μεγέθους.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η ψηφιοποίηση των δεδομένων ESG, επιφυλάσσει μικρότερα κόστη αναφοράς για τις εταιρείες και μεγαλύτερες δυνατότητες σύγκρισης πληροφοριών για επενδυτές και παρόχους κεφαλαίων αλλά και ασφαλίσεων. Με τη σειρά του ο Πάνος Μαρτίνης, CEO, Softone Group, παρουσίασε το όραμα του ομίλου για την καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες και πρακτικές ESG μέσω cloud τεχνολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα